Sectia Comerciala a Curtii de Apel Bucuresti a decis joi sa mentina dispozitiile privind insolventa Hidroelectrica stabilite de Tribunalul Bucuresti.
"Curtea admite recursul, caseaza in parte hotararea atacata in ceea ce priveste cererile de interventie voluntara. Rejudecand, respinge cererile de interventie voluntara. Mentine dispozitiile privind insolventa", se arata in minuta instantei citita joi in sedinta publica la CAB.
Prin decizia de joi, Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia judecatorului sindic care respinsese cererile de interventie in dosar ale societatilor SC Alpiq si al Sindicatului Hidrosind si rejudecand a decis ca acestea nu pot impiedica intrarea in insolventa a Hidroelectrica.
CAB a judecat pe 4 octombrie recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si al sindicatului "Hidrosind" la decizia Tribunalului Bucuresti care a hotarat reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii insolventei.
Reprezentantii SC Alpiq Romenergie si SC Alpiq Romindustries au sustinut in instanta ca Hidroelectrica era pe profit in momentul declararii procedurii de insolventa, iar ulterior demararii acestei proceduri s-a emis un alt document in care s-au luat in calcul debite pe 30 de ani.
Tribunalul Bucuresti a admis pe 20 iunie cererea companiei Hidroelectrica de a intra in insolventa, administrator judiciar fiind desemnat Remus Borza, partenerul coordonator al firmei Euroinsol. Compania Hidroelectrica si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie.
Remus Borza declara, la inceputul lunii octombrie, ca admiterea recursului declarat la decizia de insolventa a Hidroelectrica ar duce la falimentul companiei si, implicit, Romania ar "ramane in bezna".
El a acuzat cele doua societati care au formulat recurs la decizia Tribunalului Bucuresti ca nu doresc decat alte contracte privilegiate cu aceasta companie.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un nr. de 10 angajati cu contract de munca pe perioada nedeterminata care beneficiau de indemnizatie de somaj atunci cand au fost angajati. Nu s-a incheiat conventie cu AJOFM pentru ca angajatorul sa beneficieze de subventionarea locurilor de munca. Din cauza unor dificultati financiare s-a decis incetarea contractelor angajatilor aflati in perioada de proba cu art. 31 alin. 3. Va rog sa imi spuneti in baza caror prevederi legale refuza AJOFM reluarea platii indemnizatiei de somaj...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<