Sectia Comerciala a Curtii de Apel Bucuresti a decis joi sa mentina dispozitiile privind insolventa Hidroelectrica stabilite de Tribunalul Bucuresti.
"Curtea admite recursul, caseaza in parte hotararea atacata in ceea ce priveste cererile de interventie voluntara. Rejudecand, respinge cererile de interventie voluntara. Mentine dispozitiile privind insolventa", se arata in minuta instantei citita joi in sedinta publica la CAB.
Prin decizia de joi, Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia judecatorului sindic care respinsese cererile de interventie in dosar ale societatilor SC Alpiq si al Sindicatului Hidrosind si rejudecand a decis ca acestea nu pot impiedica intrarea in insolventa a Hidroelectrica.
CAB a judecat pe 4 octombrie recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si al sindicatului "Hidrosind" la decizia Tribunalului Bucuresti care a hotarat reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii insolventei.
Reprezentantii SC Alpiq Romenergie si SC Alpiq Romindustries au sustinut in instanta ca Hidroelectrica era pe profit in momentul declararii procedurii de insolventa, iar ulterior demararii acestei proceduri s-a emis un alt document in care s-au luat in calcul debite pe 30 de ani.
Tribunalul Bucuresti a admis pe 20 iunie cererea companiei Hidroelectrica de a intra in insolventa, administrator judiciar fiind desemnat Remus Borza, partenerul coordonator al firmei Euroinsol. Compania Hidroelectrica si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie.
Remus Borza declara, la inceputul lunii octombrie, ca admiterea recursului declarat la decizia de insolventa a Hidroelectrica ar duce la falimentul companiei si, implicit, Romania ar "ramane in bezna".
El a acuzat cele doua societati care au formulat recurs la decizia Tribunalului Bucuresti ca nu doresc decat alte contracte privilegiate cu aceasta companie.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un salariat este sanctionat disciplinar cu reducerea salariului pe 3 luni insa refuza sa primeasca personal decizia, se trimite acasa prin curier cu confirmare de primire art. 252 Codul muncii insa refuza sa primeasca plicul. Decizia respectiva se va pune in aplicare daca salariatul NU o primeste. Cum se procedeaza in acest caz? Daca se pune in aplicare cu ce data - cu data revenirii plicului in societate? Cand se transmite in Revisal ?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Rog sa imi transmiteti cum se calculeaza preavizul pentru un angajat care are specificat in contractul de munca, urmatoarele date: - Lucreaza de Luni pana Joi cu o durata a muncii de 10 ore/zi; - Vinerea nu se lucreaza. Intrebare: Se include si ziua de vineri in calculul celor 20 de zile de preaviz?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<