Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia Judiciara Penala au solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurilor de dizolvare si lichidare privind SC CARPATICA ASIG SA, sau, dupa caz, suspendarea procedurilor de dizolvare si lichidare initiate, in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja initiate.
SC CARPATICA ASIG SA a fost trimisa in judecata, ca persoana juridica, pentru infractiuni de cumparare de influenta si dare de mita, la data de 25 aprilie 2014, dupa finalizarea unei anchete complexe.
Cererea procurorilor adresata inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost formulata pentru urmatoarele motive:
Prin sentinta penala nr. 44/F din 08.03.2016 a Curtii de Apel Bucuresti s-a dispus condamnarea inculpatei SC CARPATICA ASIG SA la plata unei amenzi penale de 600.000 lei, precum si difuzarea hotararii de condamnare in mass media.
Impotriva sentintei mentionate, inculpata a declarat apel, cauza aflandu-se in prezent pe rolul inaltei Curti de Casatie si Justitie.
In aceste conditii, la data de 27 iulie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) a decis, intre altele, :
- declansarea procedurii de faliment si lichidarea Societatii CARPATICA ASIG SA prin procedura obisnuita de insolventa;
- emiterea solicitarii pentru deschiderea procedurii falimentului Societatii CARPATICA ASIG SA (urmand a fi sesizat judecatorul sindic din cadrul tribunalului competent).
Decizia nr. 1498/27.07.2016 a Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 586/02.08.2016.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
In cererea adresata inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorii arata ca situatia aparuta in urma deciziei luate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat sa aceasta nu mai poata fi trasa la raspundere penala. Prin urmare, considera ca masura solicitata este necesara pentru buna desfasurare a procesului penal.
Sursa: DNA
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE
ARTICOLE SIMILARE