In sedinta din data de 12 mai 2011, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat cererea doamnei Elena Turcu, judecator la Tribunalul Dambovita, prin care a solicitat sa se constate incetarea de drept a suspendarii sale din functie, cu consecinta repunerii in situatia anterioara, respectiv plata drepturilor banesti de care a fost lipsita si recunoasterea vechimii in magistratura pentru perioada suspendarii din functie.
In conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost nevoita sa puna in aplicare dispozitiile legale si, astfel, a constatat incetarea de drept, incepand cu data de 19 aprilie 2011, a suspendarii din functie a doamnei judecator Turcu Elena, dispusa prin Hotararea nr. 831/08.07.2010 a Sectiei pentru judecatori.
In consecinta, Sectia pentru judecatori ii recunoaste, ca vechime in magistratura, perioada cat doamna judecator Turcu Elena a fost suspendata din functie, respectiv de la data de 08.07.2010 pana la data de 19.04.2011.
Cat priveste plata drepturilor banesti prevazuta de dispozitia legala mentionata, Sectia pentru judecatori a constatat ca aceasta solicitare nu este de competenta Consiliului Superior al Magistraturii, ci a Ministerului Justitiei.
In conformitate cu dispozitiile art. 90 din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare (reproducem respectivul text de lege: „Art. 90 - (1) Judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in profesie si in societate si (2) Relatiile judecatorilor si procurorilor la locul de munca si in societate se bazeaza pe respect si buna-credinta.”), Sectia pentru judecatori a decis sa fie sesizata Comisia de evaluare profesionala pentru a se avea in vedere, la urmatoarea evaluare profesionala, modul in care doamna judecator Turcu Elena respecta aceste prevederi legale, inclusiv legat de actele si faptele ce au fost aduse la cunostinta opiniei publice prin intermediul mass – media din anul 2007.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem situatia unui certificat medical emis pt un cod de diagnostic 585 din 01/05 in 04/05. Certificatul are bifa pe "In continuare", desi nu este relevant in acest context. Ulterior am primit un alt certificat medical pt perioada 05/05-19/05 cu acelasi cod de diagnostic 585, cu bifa pe "Initial". Acest certificat medical nu trebuie sa aiba bifa pe "In continuare" fiind emis imediat dupa primul si avand acelasi cod de diagnostic? Medicul i-a spus angajatei ca data de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul unui salariat angajat ca sofer distributie marfa in tara va rog sa-mi comunicati daca locul de munca este mobil in contractul de munca? In aceasta situatie ar trebui trecut ca zona toata tara? In baza clauzei de mobilitate se acorda prestatii in natura nu in bani, respectiv telefon, card combusibil, este ok?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<