In sedinta din data de 12 mai 2011, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat cererea doamnei Elena Turcu, judecator la Tribunalul Dambovita, prin care a solicitat sa se constate incetarea de drept a suspendarii sale din functie, cu consecinta repunerii in situatia anterioara, respectiv plata drepturilor banesti de care a fost lipsita si recunoasterea vechimii in magistratura pentru perioada suspendarii din functie.
In conformitate cu prevederile art. 63 alin. 2 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost nevoita sa puna in aplicare dispozitiile legale si, astfel, a constatat incetarea de drept, incepand cu data de 19 aprilie 2011, a suspendarii din functie a doamnei judecator Turcu Elena, dispusa prin Hotararea nr. 831/08.07.2010 a Sectiei pentru judecatori.
In consecinta, Sectia pentru judecatori ii recunoaste, ca vechime in magistratura, perioada cat doamna judecator Turcu Elena a fost suspendata din functie, respectiv de la data de 08.07.2010 pana la data de 19.04.2011.
Cat priveste plata drepturilor banesti prevazuta de dispozitia legala mentionata, Sectia pentru judecatori a constatat ca aceasta solicitare nu este de competenta Consiliului Superior al Magistraturii, ci a Ministerului Justitiei.
In conformitate cu dispozitiile art. 90 din Legea nr. 303/2004, republicata cu modificarile si completarile ulterioare (reproducem respectivul text de lege: „Art. 90 - (1) Judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in profesie si in societate si (2) Relatiile judecatorilor si procurorilor la locul de munca si in societate se bazeaza pe respect si buna-credinta.”), Sectia pentru judecatori a decis sa fie sesizata Comisia de evaluare profesionala pentru a se avea in vedere, la urmatoarea evaluare profesionala, modul in care doamna judecator Turcu Elena respecta aceste prevederi legale, inclusiv legat de actele si faptele ce au fost aduse la cunostinta opiniei publice prin intermediul mass – media din anul 2007.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<