Avand in vedere necesitatea adoptarii masurilor eficiente, adecvate unor cerinte formulate in ultimele rapoarte periodice de evaluare, prezentate de Comisia Europeana, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, privind initierea unei cooperari permanente si coerente intre principalele institutii ale sistemului judiciar romanesc, a fost incheiat un PROTOCOL DE COLABORARE intre Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei, Inalta Curte de Casatie si Justitie si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Obiectivul fundamental al documentului este reprezentat de oportunitatea concentrarii intereselor tuturor partilor semnatare in stabilirea obiectivelor si a modalitatilor practice de accesare si absorbtie a fondurilor europene si a altor fonduri internationale, in vederea corelarii demersurilor si initiativelor actuale ale acestor institutii.
In acest sens, accesarea si utilizarea finantarii externe nerambursabile, in conformitate cu prioritatile de actiune, potrivit Strategiei de Dezvoltare a Justitiei ca Serviciu Public 2010-2014 si Planului de actiune aferent, sunt instrumente esentiale in indeplinirea angajamentelor asumate in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, in vederea consolidarii integrarii Romaniei in spatiul de libertate, securitate si justitie al Uniunii Europene.
Potrivit prevederilor Protocolului de colaborare, partile vor dezvolta o baza de date comuna de experti nationali, utila in cadrul initiativelor si activitatilor de oferire de expertiza altor state, in conformitate cu Politica Nationala privind asistenta pentru dezvoltare (ODA).
Pentru realizarea acestor deziderate, va fi constituit un Comitet de Cooperare alcatuit din specialisti la nivel tehnic, desemnati de fiecare institutie semnatara a Protocolului, menit sa mentina un schimb de informatii permanent in domeniile de interes ale acestui document.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: S.C. activeaza in domeniul fabricarii robinetilor de extractie petrol, cu un numar de 157 salariati. Categorii de meserii: frezor, lacatusi mecanici, vopsitori industriali, modelieri, etc. S.C. este in insolventa si o parte din activitate si-a modificat structura nevoilor de muncitori calificati. Societatea poate asigura la sediul sau, calificare la locul de munca? Care sunt conditiile si documentele necesare a.i. calificarea sa fie valabila si trecuta in Revisal?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Companie care are sediul in Ilfov, dar punct de lucru in Bucuresti, a obtinut in trecut delegare de competenta in Bucuresti. Care sunt pasii pentru accesarea si autorizarea accesului in Reges Online? Accesul se face cu CUI Companie sediu si apoi cum se acceseaza inregistrarile realizate pe punctul de lucru?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Raportul cu privire la neconformitati este primit in mod automat de reprezentantul legal si persoana careia i s-a delegat responsabilitatea completarii in reges? Sau trebuie solicitat din reges de catre oricare dintre cei doi mentionati mai sus?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<