Ludovic Orban, premierul desemnat de Iohannis pentru a forma un nou guvern, a publicat numele ministrilor si lista ministerelor.
Premierul desemnat a anuntat ca isi doreste ca miercuri, 30 octombrie 2019, sa mearga cu propunerile sale in Parlamentul Romaniei pentru a primi votul de incredere.
Conform lui Ludovic Orban, vor fi 16 ministere: Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Economiei, Energiei, Mediului de afaceri si Turism, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
Lista ministrilor din Guvernul Ludovic Orban
Premierul desemnat a anuntat un cabinet format din 17 ministri, dupa cum urmeaza:
- Vicepremier (fara portofoliu) - Raluca Turcan;
- Ministerul Finantelor Publice - Florin Citu;
- Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela;
- Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu;
- Ministerul Justitiei - Catalin Predoiu;
- Ministerul Apararii Nationale - general Nicolae Ciuca;
- Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri si Turismul - Virgil Popescu;
- Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor - Lucian Bode;
- Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Adrian Oros;
- Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor - Costel Alexe;
- Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei - Ion Stefan;
- Ministerul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Bolos;
- Ministerul Sanatatii - Victor Sebastian Costache;
- Ministerul Educatiei Si Cercetarii - Cristina Monica Anisie;
- Ministerul Culturii - Bogdan Gheorghiu;
- Ministerul Tineretului si Sportului - Marian Ionut Stroe;
- Ministerul Muncii si Protectiei Sociale - Violeta Alexandru.

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am fost angajata stat plata cu conventie de munca conform Legii 1/2005 la o societate cooperativa mestesugareasca. In acest moment sunt pensionata anticipat Sunt membru cooperator inca, si unul din cei 5 asociati ai societatii membru fondator. De asemeni sunt administratorul firmei prin contract de administrare specific cooperatiei care se transmite periodic la Registrul Comertului. Conform celor descrise anterior, imi desfasor inca activitea in firma ca si cum as fi angajata. Exista...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am emis si adus la cunostinta salariatului ca in urma reorganizarii i s-a desfiintat postul si nu ii putem oferi altul conform studiilor sale, drept urmare, dupa implinirea celor 20 de zile de preaviz vom emite decizia de concediere. I-am adus la cunostinta sub forma de semnatura pe data de 03.04.2025. Ziua de 2 mai este zi libera cu recuperare. Conducerea a stabilit recuperarea acesteia la finalul lunii mai cand el nu va mai avea calitatea de salariat. Intrebarea este: iau in calcul in cele 20...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<