Ludovic Orban, premierul desemnat de Iohannis pentru a forma un nou guvern, a publicat numele ministrilor si lista ministerelor.
Premierul desemnat a anuntat ca isi doreste ca miercuri, 30 octombrie 2019, sa mearga cu propunerile sale in Parlamentul Romaniei pentru a primi votul de incredere.
Conform lui Ludovic Orban, vor fi 16 ministere: Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justitiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Economiei, Energiei, Mediului de afaceri si Turism, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Culturii, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
Lista ministrilor din Guvernul Ludovic Orban
Premierul desemnat a anuntat un cabinet format din 17 ministri, dupa cum urmeaza:
- Vicepremier (fara portofoliu) - Raluca Turcan;
- Ministerul Finantelor Publice - Florin Citu;
- Ministerul Afacerilor Interne - Marcel Vela;
- Ministerul Afacerilor Externe - Bogdan Aurescu;
- Ministerul Justitiei - Catalin Predoiu;
- Ministerul Apararii Nationale - general Nicolae Ciuca;
- Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de afaceri si Turismul - Virgil Popescu;
- Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor - Lucian Bode;
- Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale - Adrian Oros;
- Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor - Costel Alexe;
- Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei - Ion Stefan;
- Ministerul Fondurilor Europene - Ioan Marcel Bolos;
- Ministerul Sanatatii - Victor Sebastian Costache;
- Ministerul Educatiei Si Cercetarii - Cristina Monica Anisie;
- Ministerul Culturii - Bogdan Gheorghiu;
- Ministerul Tineretului si Sportului - Marian Ionut Stroe;
- Ministerul Muncii si Protectiei Sociale - Violeta Alexandru.

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<