Ministerul Justitiei a lansat in dezbatere publica proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciara
Astfel, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 827 din 13 septembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. Alineatul (3) al articolului 37 va avea urmatorul cuprins:
„(3) Tribunalele specializate preiau cauzele de competenta tribunalului in domeniile in care functioneaza”.
2. Alineatul (1) al articolului 142 va avea urmatorul cuprins:
„(1) Datele la care vor incepe sa functioneze tribunalele specializate, judetele si localitatile in care vor incepe sa functioneze, denumirea acestora, precum si domeniile in care vor functiona se stabilesc, in mod esalonat, prin ordin al ministrului justitiei, cu avizul conform al Consiliului Superior al Magistraturii”.
3. La Anexa nr. 1, titlul literei B va avea urmatorul cuprins:
„B. TRIBUNALELE, TRIBUNALELE SPECIALIZATE, PARCHETELE DE PE LANGA TRIBUNALE SI TRIBUNALE SPECIALIZATE SI LOCALITATILE DE RESEDINTA”
4. La Anexa nr. 1, litera B, denumirea coloanei a doua din tabel va avea urmatorul cuprins:
„Tribunalul si tribunalul specializat”.
5. La Anexa nr. 1, litera C, denumirea coloanei a doua din tabel va avea urmatorul cuprins:
„Tribunalele si tribunalele specializate cuprinse in circumscriptia curtii de apel”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<