Ministerul Justitiei (MJ) precizeaza ca sedintele de judecata stabilite pentru data de 30 aprilie urmeaza a se desfasura conform programarii, deoarece categoriile implicate in aceste procese sunt exceptate de la prevederile Hotararii de Guvern care stabilesc ca 30 aprilie este zi libera.
"Hotararea de Guvern aprobata in sedinta Executivului de marti, 24 aprilie 2012, prevede, in mod expres, ca magistratii si celelalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor de pe langa acestea, implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 30 aprilie, precum si participantii in aceste procese, sunt exceptati de la prevederile H.G.-ului. In aceste conditii, sedintele de judecata stabilite pentru data de 30 aprilie, urmeaza a se desfasura conform programarii", se arata intr-un comunicat al MJ transmis marti AGERPRES.
Guvernul a decis marti, in sedinta, sa declare data de 30 aprilie zi libera.
Angajatii din sectorul public vor avea astfel liber in perioada 28 aprilie -1 mai.
Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, ziua libera stabilita in 30 aprilie va fi recuperata pe 5 mai.
El a mentionat ca in invatamant recuperarea poate fi stabilita si in alte zile.
De asemenea, potrivit hotararii Guvernului, masura privind ziua libera nu se aplica angajatilor din domeniile in care activitatea nu poate fi intrerupta.
Hotararea de guvern poate fi aplicata si angajatilor din sectorul privat, daca angajatorii sunt de acord cu aceasta decizie. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<