Ministerul Justitiei (MJ) precizeaza ca sedintele de judecata stabilite pentru data de 30 aprilie urmeaza a se desfasura conform programarii, deoarece categoriile implicate in aceste procese sunt exceptate de la prevederile Hotararii de Guvern care stabilesc ca 30 aprilie este zi libera.
"Hotararea de Guvern aprobata in sedinta Executivului de marti, 24 aprilie 2012, prevede, in mod expres, ca magistratii si celelalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti si parchetelor de pe langa acestea, implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 30 aprilie, precum si participantii in aceste procese, sunt exceptati de la prevederile H.G.-ului. In aceste conditii, sedintele de judecata stabilite pentru data de 30 aprilie, urmeaza a se desfasura conform programarii", se arata intr-un comunicat al MJ transmis marti AGERPRES.
Guvernul a decis marti, in sedinta, sa declare data de 30 aprilie zi libera.
Angajatii din sectorul public vor avea astfel liber in perioada 28 aprilie -1 mai.
Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, ziua libera stabilita in 30 aprilie va fi recuperata pe 5 mai.
El a mentionat ca in invatamant recuperarea poate fi stabilita si in alte zile.
De asemenea, potrivit hotararii Guvernului, masura privind ziua libera nu se aplica angajatilor din domeniile in care activitatea nu poate fi intrerupta.
Hotararea de guvern poate fi aplicata si angajatilor din sectorul privat, daca angajatorii sunt de acord cu aceasta decizie. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<