Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea legii pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila.
Administratia Prezidentiala a informat ca seful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru punerea in aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedura civila.
Camera Deputatilor a adoptat, in 8 mai, in calitate de for decizional, cu 240 de voturi "pentru" si o abtinere, proiectul legii de aplicare a Codului de procedura civila.
Ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a sustinut, in plen, adoptarea acestei legi, aratand ca face parte "dintr-un demers de continuitate".
Adoptarea legii de aplicare a Codului de procedura civila va permite intrarea in vigoare a acestuia de la 1 septembrie si reprezinta o dovada a faptului ca progresele in domeniul Mecanismului de Cooperare si Verificare vor continua, a declarat, in 9 mai, ministrul Justitiei, Titus Corlatean.
Prezent in 17 mai la sedinta plenului CSM, ministrul Justitiei a declarat ca fostul Guvern nu a prevazut in buget finantare pentru intrarea in vigoare a Codului de procedura civila, contrar declaratiilor facute atat public cat si cu ocazia dezbaterilor parlamentare.
"Nu sunt bani prevazuti in buget pentru intrarea in vigoare. E necesara o rectificare bugetara pentru asigurarea finantarii intrarii in vigoare a Codului de procedura civila. Vom face eforturi sa o asiguram. Cu atat mai mult apreciez ca a fost corecta trimiterea la 1 septembrie 2012 a intrarii in vigoare a codului prin programul de guvernare votat in Parlament", a spus Carlatean.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem urmatoarea situatie: la depunerea dosarului de recuperare a concediilor medicale avem lipsa 2 medicale pierdute. Ca solutionare, vrem sa stim, daca cele doua medicale vor fi duse in copie la medicul emitent si completate de acesta cu ,,Duplicat,,, parafa si semnatura, putem depune dosarul pentru recuperare fara a intampina probleme?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem urmatoarea speta: Asupra venitului salarial unui angajat exista 4 decizii de executare silita. Toate cele 4 titluri executorii sunt dispuse de catre executori judecatoresti si reprezinta credite bancare. Credit 1= sold de retinut 1000 lei Credit 2= sold de retinut 5000 lei Credit 3 = sold de retinut 7000 lei Credit 4= sold de retinut 8000 lei Va rugam sa ne spuneti care este varianta corecta de calcul a retinerilor din salariu. 1.In cazul in care exista doua sau mai multe titluri executorii...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<