Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Practica instantelor in materia expertizei medicale

Instantele de judecata nu au o practica unitara in aprecierea organelor competente de expertiza medicala
 
Care sunt organele competente de expertiza medicala in cazul emiterii deciziei de inaptitudine fizica a salariatului? din lege nu reiese daca medicina muncii este un acest organ.
 
Raspuns: Potrivit dispozitiilor art. 61 lit. c) din Codul muncii , republicat, angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat.

Inaptitudinea prevazuta la art. 61 lit.c) din Codul muncii , republicat, presupune ca salariatul nu mai este apt sa presteze activitatea corespunzatoare postului ocupat, dar poate fi apt pentru prestarea altor activitati corespunzatoare unui alt post. Prin urmare, la baza concedierii salariatului pentru inaptitudine fizica si/sau psihica sta decizia organelor competente de expertiza medicala.
 
Instantele de judecata nu au o practica unitara in aprecierea organelor competente de expertiza medicala.
Unele instante apreciaza ca avizul medicului de medicina muncii nu reprezinta decizie a organelor competente de expertiza medicala (in acest sens a se vedea Decizia Civila nr. 1178/R/2009 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 1896/R/2009 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a civila si pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale - www.jurisprudenta.org/), alte instante, dimpotriva apreciaza ca medicii de medicina muncii sunt organele competente de expertiza medicala (vezi Decizia civila nr. 124/R/2009 a Curtii de Apel Cluj, Sectia civila, de munca si asigurari sociale, pentru minori si familie - www.jurisprudenta.org/).

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 25 Septembrie 2012
Votati articolul "Practica instantelor in materia expertizei medicale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI