Toti candidatii inscrisi pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si pentru cea de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie si-au depus proiectele in termenul limita, care a expirat la data de 15 octombrie, informeaza un comunicat al Ministerului Justitiei (MJ)
"Conform calendarului revizuit si publicat pe pagina de internet a MJ, procedura privind selectia pentru functia de procuror general al PICCJ si procuror sef al DNA va continua cu interviul ce va fi sustinut de procurorii care participa la selectie in perioada 23-25 octombrie, iar rezultatele selectiei se vor afisa la sediul MJ si se vor publica pe pagina internet a acestuia, la data de 1 noiembrie", precizeaza Ministerul Justitiei.
Timpul alocat fiecarui candidat este de o ora in cazul celor care s-au inscris pentru o singura functie de conducere si de o ora si 30 de minute in cazul celor care candideaza pentru ambele functii.
Ministerul Justitiei a anuntat, la 5 octombrie, ca sapte candidati s-au inscris in cadrul selectiei in vederea efectuarii propunerii de numire in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.
Potrivit listei facute publice de Ministerul Justitiei, si-au depus candidaturile pentru sefia DNA: Claudiu Dumitrescu (DNA - detasat la Guvern - DLAF), Vasile Ionita (DNA), Ioan Irimie (DNA- ST Cluj), Laura Codruta Kovesi (DIICOT - ST Sibiu, detasata la MAE), Constantin Sima (PICCJ), Viorica Stoica (PICCJ) si Paula Nicoleta Tanase (Parchetul de pe lânga Tribunalul Galati).
Laura Codruta Kovesi a fost seful Pachetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, mandatul acesteia expirând pe 2 octombrie.
Claudiu Dumitrescu este procurorul care a instrumentat cazul ''Valiza'', in care George Becali a fost trimis in judecata, insa achitat in prima instanta, si dosarul ''Caltabosul'', in care fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati.
Viorica Stoica, procurorul care si-a depus candidatura si la PICCJ si la DNA a condus Corpul de control al Guvernului in mandatul lui Calin Popescu-Tariceanu si a fost, de asemenea, detasata si la DLAF.
Constantin Sima, care candideaza atat pentru sefia PICCJ, cat si la DNA, este presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: speta ar fi: salariata cu norma intreaga peste 26 ani, Salar brut 6000 lei la fel si ultimele 6 luni anterioare concediului medical, fara pers. in intretinere, fara tichete, sporuri., are stagiu de cotizare. Are 17 zile de concediu prenatal si 4 zile lucrate. La calculul salariului aferent timpului lucrat avem 1143 Ron la care trebuie sa ii aplicam deducerea de baza. Intrebarea ar fi, cat este deducerea personala de baza in aceasta situatie? 4050*20%...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<