Toti candidatii inscrisi pentru functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si pentru cea de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie si-au depus proiectele in termenul limita, care a expirat la data de 15 octombrie, informeaza un comunicat al Ministerului Justitiei (MJ)
"Conform calendarului revizuit si publicat pe pagina de internet a MJ, procedura privind selectia pentru functia de procuror general al PICCJ si procuror sef al DNA va continua cu interviul ce va fi sustinut de procurorii care participa la selectie in perioada 23-25 octombrie, iar rezultatele selectiei se vor afisa la sediul MJ si se vor publica pe pagina internet a acestuia, la data de 1 noiembrie", precizeaza Ministerul Justitiei.
Timpul alocat fiecarui candidat este de o ora in cazul celor care s-au inscris pentru o singura functie de conducere si de o ora si 30 de minute in cazul celor care candideaza pentru ambele functii.
Ministerul Justitiei a anuntat, la 5 octombrie, ca sapte candidati s-au inscris in cadrul selectiei in vederea efectuarii propunerii de numire in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.
Potrivit listei facute publice de Ministerul Justitiei, si-au depus candidaturile pentru sefia DNA: Claudiu Dumitrescu (DNA - detasat la Guvern - DLAF), Vasile Ionita (DNA), Ioan Irimie (DNA- ST Cluj), Laura Codruta Kovesi (DIICOT - ST Sibiu, detasata la MAE), Constantin Sima (PICCJ), Viorica Stoica (PICCJ) si Paula Nicoleta Tanase (Parchetul de pe lânga Tribunalul Galati).
Laura Codruta Kovesi a fost seful Pachetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, mandatul acesteia expirând pe 2 octombrie.
Claudiu Dumitrescu este procurorul care a instrumentat cazul ''Valiza'', in care George Becali a fost trimis in judecata, insa achitat in prima instanta, si dosarul ''Caltabosul'', in care fostii ministri ai Agriculturii Decebal Traian Remes si Ioan Avram Muresan au fost condamnati.
Viorica Stoica, procurorul care si-a depus candidatura si la PICCJ si la DNA a condus Corpul de control al Guvernului in mandatul lui Calin Popescu-Tariceanu si a fost, de asemenea, detasata si la DLAF.
Constantin Sima, care candideaza atat pentru sefia PICCJ, cat si la DNA, este presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<