Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, ca este posibil ca in decembrie sa fie elaborat un raport pozitiv in cazul Romaniei referitor la Mecanismul de Cooperare si Verificare, dar si-a exprimat indoiala legata de faptul ca MCV ar putea fi ridicat in timpul mandatului actualei Comisii Europene.
"Nu, in mod sigur nu. Sub mandatul actualei Comisii, nu. Putem avea un raport pozitiv in decembrie. Categoric, da. Dar sa spunem ca se ridica MCV, nu. Nu cred, politic vorbesc acum. Nu cred ca actuala Comisie va lua o asemenea decizie", a spus primul ministru, intrebat fiind daca sunt sanse ca Romania sa scape de MCV.
Pe de alta parte, premierul a apreciat ca a existat o mare presiune si din Romania pentru mentinerea MCV ca un instrument in batalia interna.
"Pana la urma toate eforturile doamnei Macovei si ale grupului domniei sale au fost pentru un MCV care sa fie folosit in Romania in batalia interna, din tara", a spus primul ministru.
Victor Ponta a reamintit ca Romania sprijina initiativa Germaniei, Olandei, Danemarcei si Finlandei, care doresc infiintarea unui mecanism privind democratia, statul de drept si valorile fundamentale.
"Daca ai niste standarde europene cunoscute si aplicabile tuturor cred ca este mult mai usor, cand e buna credinta, sa nu gresesti. (...) Anul trecut ni s-a reprosat cvorumul de 50% la referendum. Nu exista un standard european (...) si atunci sigur ca ai o anumita frustrare "De ce ne ceri noua, ceea ce tu nu ai si ceea ce nu se aplica la nivel european?". Deci ideea de a avea un anumit tip de standard si un mecanism care sa nu fie doar pentru Romania sau Bulgaria, ci sa fie aplicabil tuturor de fapt arata ideea ca nu mai exista dublu standard", a spus el.
Pe de alta parte, primul ministru a apreciat ca abia urmatoarea Comisie Europeana ar putea implementa un astfel de mecanism, in contextul in care anul viitor au loc alegeri pentru presedintia CE. El a mai opinat ca MCV ar putea fi inclus in acest nou mecanism european
Sursa Agerpres.ro
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In Reges apar urmatoarele categorii de studii: Medii Medii/Scoala generala Medii cu curs de calificare Medii cu curs de calificare si licenta Medii cu licenta Medii cu licenta sau Scoala profesionala cu licenta NA Postliceale Postliceale/Medii Scoala generala Scoala maistri cu licenta Scoala profesionala cu licenta Studii de scurta durata Superioare Superioare cu licenta Vrea sa va intreb: 1. unde incadram studiile de master 2. unde incadram studiile de 8 clase la Scoala generala sau la...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am vazut in raspunsul dat de dvs unei spete faptul ca in reges Online se vor declara studiile aferente pozitiei ocupate si nu studiile pe care le are angajatul in cauza. Vreau sa va intreb care credeti ca este argumentul pentru acest fapt, tinand cont ca am declara ceva implicit, asa cum este definit in nomenclatorul COR cu privire la fiecare functie. De ce ar mai fi nevoie sa declaram noi asta, cand este stabilita deja si este invariabila?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<