Modificari importante in trafic. Politistii aflati in trafic pot verifica in doar cateva secunde daca o masina are incheiata o polita de asigurare sau nu.
Politia Romana testeaza in aceste zile o aplicatie de mobil care se conecteaza la baza de date AIDA cu politele RCA, dupa ce a fotografiat sau filmat numerele de inmatriculare. In acest fel, politistii afla in doar cateva secunde daca un autoturism are asigurare sau nu.
Aplicatia, care a fost dezvoltata de catre Biroul Asiguratorilor Auto (BAAR) si pusa la dispozitie spre testare Politiei Romane, ar putea deveni operationala in acest an, scrie
HotNews.ro.
„Aplicatia a fost deja testata din perspectiva fotografierii numarului de inmatriculare. In cateva fractiuni de secunda aplicatia interogheaza baza de date AIDA si intoarce raspunsul daca masina este e asigurata sau nu. Apoi politistul poate lua decizia sa opreasca masina si sa verifice daca intr-adevar are sau nu asigurare, pentru ca se pot intampla cazuri in care masina are asigurare, dar e facuta pe seria de sasiu - e in vederea inmatricularii - si atunci numnarul de inamtriculare nu figureaza, ci figureaza sasiul. Se va rezolva in timp si acest aspect", a declarat Madalin Rosu, presedintele Biroului Asiguratorilor Auto (BAAR).
Madalin Rosu a mai spus ca aplicatia in sine este interconectata cu baza de date AIDA si va fi disponibila doar pentru Politie.
„Aplicatia va fi pusa pe aparate speciale, securizate ale Politiei, deci nu va fi la liber pentru toata lumea. Vom incerca sa ducem aplicatia mai departe, poate reusim sa o integram cu camerele de CNAIR, sa interconectam cu sistemele radar. Partea de fotografie functioneaza si a si fost testata de cateva misiuni ale unor echipaje de Politie in tara. La partea video inca se lucreaza. Anul acesta estimam ca se va da drumul la aplicatie.”, a mai spus presedintele BAAR.
Doar 70% dintre masinile inmatriculate in Romania au RCA incheiat. Este un semnal de alarma, dar asta nu inseamna ca 1 din 3 masini care circula pe soselele din Romania nu are asigurare RCA. Unele masini zac prin parcari luni sau chiar ani.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Salariata nascuta in 23 iulie 1962, indeplineste conditiile de pensionare limita de varsta luna aceasta, octombrie 2024. Va rog, sa-mi spuneti, cu ce data trebuie sa incetez CIM, avand in vedere ca la femei varsta de pensionare este diferita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Ma puteti ajuta cu o nelamurire privind acordarea zilelor concediu pt angajati, in functie de vechimea in munca? Este aceasta o posibilitate sau o obligativitate pentru angajatori? Vechimea in munca Durata minima a concediului de odihna normal in zile lucratoare pana la 5 ani 21 zile de la 5 la 10 ani 22 zile de la 10 la 15 ani 23 zile de la 15 la 20 ani 24 zile peste 20 ani 25 zile
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am o angajata cu care am incheiat si este in desfasurare un contract de munca la domiciliu, cu urmatoarele date: norma partiala de lucru pentru desfasurarea unor lucrari, proiecte, norma de lucru este ore/luna fiind platita in functie de orele lucrate in cadrul proiectului, functia ei de baza NU este la compania noastra ci este la un alt angajator la care are alt contract de munca cu norma intreaga, 8ore/zi. Ne-a informat ca ea isi va lua concediu de risc maternal, are sarcina cu risc si nu...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<