Modificari importante in trafic. Politistii aflati in trafic pot verifica in doar cateva secunde daca o masina are incheiata o polita de asigurare sau nu.
Politia Romana testeaza in aceste zile o aplicatie de mobil care se conecteaza la baza de date AIDA cu politele RCA, dupa ce a fotografiat sau filmat numerele de inmatriculare. In acest fel, politistii afla in doar cateva secunde daca un autoturism are asigurare sau nu.
Aplicatia, care a fost dezvoltata de catre Biroul Asiguratorilor Auto (BAAR) si pusa la dispozitie spre testare Politiei Romane, ar putea deveni operationala in acest an, scrie
HotNews.ro.
„Aplicatia a fost deja testata din perspectiva fotografierii numarului de inmatriculare. In cateva fractiuni de secunda aplicatia interogheaza baza de date AIDA si intoarce raspunsul daca masina este e asigurata sau nu. Apoi politistul poate lua decizia sa opreasca masina si sa verifice daca intr-adevar are sau nu asigurare, pentru ca se pot intampla cazuri in care masina are asigurare, dar e facuta pe seria de sasiu - e in vederea inmatricularii - si atunci numnarul de inamtriculare nu figureaza, ci figureaza sasiul. Se va rezolva in timp si acest aspect", a declarat Madalin Rosu, presedintele Biroului Asiguratorilor Auto (BAAR).
Madalin Rosu a mai spus ca aplicatia in sine este interconectata cu baza de date AIDA si va fi disponibila doar pentru Politie.
„Aplicatia va fi pusa pe aparate speciale, securizate ale Politiei, deci nu va fi la liber pentru toata lumea. Vom incerca sa ducem aplicatia mai departe, poate reusim sa o integram cu camerele de CNAIR, sa interconectam cu sistemele radar. Partea de fotografie functioneaza si a si fost testata de cateva misiuni ale unor echipaje de Politie in tara. La partea video inca se lucreaza. Anul acesta estimam ca se va da drumul la aplicatie.”, a mai spus presedintele BAAR.
Doar 70% dintre masinile inmatriculate in Romania au RCA incheiat. Este un semnal de alarma, dar asta nu inseamna ca 1 din 3 masini care circula pe soselele din Romania nu are asigurare RCA. Unele masini zac prin parcari luni sau chiar ani.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<