Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Drept comercial 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aspectele de care sa tii cont inainte sa renunti la job ca sa iti deschizi un business

Aspectele de care sa tii cont inainte sa renunti la job ca sa iti deschizi un business
Daca iti doresti sa renunti la statutul de angajat pentru a trece la cel de angajator, deci sa iti deschizi un business, trebuie sa tii cont de cateva aspecte foarte importante, ca sa iti dai seama daca merita sa iti asumi riscurile. O afacere presupune foarte multe responsabilitati, drept urmare, trebuie sa te pregatesti din toate punctele de vedere, mai ales financiar, daca ai de gand sa mergi pe calea antreprenoriatului. Iata aspectele pe care sa le iei in considerare. 

Planul de afaceri primeaza

Planul de afaceri este primul lucru cu care trebuie sa incepi, atunci cand iti doresti sa devii propriul tau sef. Mai precis, este necesar sa ai imaginea de ansamblu asupra business-uluibusinessului tau. In primul rand, gandeste-te care va fi domeniul de activitate al firmei tale, plus cu ce fel de produse si servicii vei iesi pe piata. Dupa aceea, se impune un studiu in urma caruia sa iti dai seama cum iti poti surclasa competitorii. In consecinta, trebuie sa iti faci o strategie financiara, una de marketing, in care sa te promovezi, si sa iti dai seama de investitiile pe care vei fi nevoit sa le faci. 

Stabilirea bugetului

In planul de afaceri trebuie sa incluzi si bugetul, mai ales pe cel initial, adica investitia minima de care ai nevoie ca sa pui businessul pe picioare. Drept urmare, trebuie sa fii pregatit sa iti asumi niste riscuri, uneori destul de mari. Totusi, daca ideea de afaceri este buna si genereaza profit, insa nu doresti sa-ti investesti toate economiile pentru a creste afacerea,, atunci poti aplica online, fara sa mai mergi la banca, la un credit pentru firme. Astfel, visul tau va deveni realitate si afacerea ta va inflori. 

Pe langa oportunitati, nu omite si obligatiile

Pe langa oportunitatile pe care ti le ofera un business, nu uita ca implica si foarte multe responsabilitati, mai ales obligatii. De exemplu, ia in considerare faptul ca luna de luna va trebui sa le platesti salariul angajatilor, plus contributiile catre stat, adica cele aferente remuneratiei acestora. In plus, trebuie sa stii sa faci diferenta intre salariul brut si cel net. De asemenea, atunci cand detii o firma sunt o groaza de norme juridice si economice pe care trebuie sa le respecti. In consecinta, ca sa te asiguri ca respecti regulile si ca afacerea isi desfasoara activitatea in mod legal, apeleaza la specialisti in economie, legislatura, avocatura sau la cei din domeniul IT. 

Vei avea nevoie de un sediu

Orice firma are un sediu, unde angajatii isi desfasoara activitatea, iar clientii vin sa testeze produse sau servicii. Deci, in functie de sectorul de business pe care ti-l alegi, gandeste-te cat de mare va fi suprafata de care ai nevoie. Poate sa fie un apartament, un etaj sau un imobil. In consecinta, ca sa nu iti fie afectat bugetul, mai ales daca nu ai foarte multe resurse financiare, preferabil ar fi sa inchiriezi spatiul respectiv. De asemenea, ca salariatii sa lucreze intr-un mediu sigur, iar bunurile de valoare sa ramana intacte, se impune instalarea unui sistem de securitate impreuna cu contractarea unei firme de paza, ca sa supravegheze zona si sa intervina prompt. 
 

In afaceri trebuie sa tii cont de foarte multe detalii si sa iei in considerare orice scenariu ce poate aparea pe parcurs, de aceea trebuie sa evaluezi obiectiv riscurile si sa ai un plan bine structurat. Informeaza-te, in prealabil, citeste, studiaza, cere sfaturi de la antreprenori experimentati, asigura-te ca ai un buget suficient de mare si munceste foarte mult. Totusi, fii pregatit sa iti asumi riscuri si sa ai rabdare, fiindca rezultatele nu vor veni peste noapte, ci in timp. 


 

Sursa foto: shutterstock.com 


Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 03 Iunie 2021
Votati articolul "Aspectele de care sa tii cont inainte sa renunti la job ca sa iti deschizi un business":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI