Scoala Nationala de Judecatori si Procurori din Polonia in cooperare cu Ministerul polonez al justitiei si Academia de Drept European (ERA) au transmis magistratilor romani invitatia de a participa la conferinta internationala cu tema „European Union judicial cooperation in criminal matters- the economic crimes”.
Discutiile vor avea ca punct de plecare o serie de intrebari cum ar fi:
• Care sunt instrumentele de cooperare judiciara disponibile in legislatia UE?
• Care sunt limitele lor?
• Care sunt cele mai bune practici in aplicarea lor?
Conferinta se va desfasura in perioada 29-30 septembrie 2011 la sediul Scolii Nationale de Judecatori si Procurori din Cracovia.
Lucrarile conferintei se vor desfasura in limbile engleza si poloneza.
Cazarea participantilor este asigurata pentru 3 nopti, incepand din 28 septembrie pana in 1 octombrie 2011. Costurile de cazare si masa sunt suportate de catre organizatori. Cheltuielile implicate de transport sunt suportate de INM din fonduri bugetare.
Magistratii interesati sunt invitati sa transmita INM:
• CV - continand date de contact (telefon, fax, e-mail),
• certificat de competenta lingvistica (in masura in care poseda un astfel de certificat)
• formularul de inscriere completat.
Termenul de depunere a candidaturilor
Toate documentele mentionate trebuie transmise Institutului National al Magistraturii pana cel tarziu 10 iulie 2011 la adresa de e-mail razvan.mihaila@inm-lex.ro .
Persoana de contact
Persoana de contact pentru acest program este d-nul Razvan MIHĂILĂ, expert INM, tel. 021.407.62.51.
Procedura de selectie a participantilor:
Organizatorii pun la dispozitie pentru magistratii romani 5 locuri, astfel ca INM va efectua selectia initiala a candidatilor, in functie de urmatoarele criterii:
a. relevanta cursului pentru activitatile profesionale prezente si viitoare ale magistratului candidat,
b. posibilitatea si disponibilitatea magistratului de a disemina informatiile la care a avut acces prin intermediul acestor seminarii (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat, intocmirea de note de studiu, publicarea de articole).
c. Cunoasterea temeinica a limbii straine in care se desfasoara seminarul, atestata prin documente oficiale depuse de candidat. In situatia in care cunoasterea limbii straine nu este atestata printr-un document, numarul candidatilor inscrisi pentru un seminar este foarte mare, iar celelalte doua criterii se dovedesc insuficiente pentru departajarea acestora, cunostintele de limba straina pot fi testate si pe baza unui interviu telefonic realizat de catre expertii sau formatorii Institutului National al Magistraturii, la care se vor acorda calificative cuprinse intre 5 – excelent si 1 – nesatisfacator;