Capitolul III - Procedura de evaluare a activitatii internului - Legea internshipului nr. 176 din 2018
Articolul 9
(1) Evaluarea activitatii internului se realizeaza pe baza unui referat de evaluare, intocmit de indrumator in termen de 5 zile lucratoare de la finalizarea programului de internship, care va cuprinde descrierea activitatilor desfasurate de intern, modul de indeplinire al acestora, tinand cont de:
a) abilitatile pe care le-a dobandit internul in urma finalizarii programului de internship;
b) conduita internului pe durata programului de internship;
c) aprecierea nivelului de consolidare a competentelor si de dobandire a cunostintelor teoretice si a deprinderilor practice necesare pentru exercitarea unei ocupatii din domeniul in care acesta a efectuat programul de internship;
d) concluzii privind desfasurarea programului de internship;
e) criteriile de evaluare stabilite si gradul de indeplinire a obligatiilor prevazute in fisa de internship si in contractul de internship;
f) gradul de realizare a obiectivelor stabilite.
(2) Indrumatorul intocmeste referatul si acorda unul din urmatoarele calificative: foarte bine (FB), bine (B), satisfacator (S) si nesatisfacator (NS).
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Articolul 10
(1) Referatul de evaluare se aduce la cunostinta internului, prin notificare scrisa, in termen de 7 zile lucratoare de la data finalizarii programului de internship.
(2) Conducatorul organizatiei-gazda sau coordonatorul programelor de internship, dupa caz, este informat cu privire la calificativul acordat internului de catre indrumator in urma evaluarii activitatii si la continutul referatului de evaluare.
(3) Internul nemultumit de rezultatul evaluarii poate contesta, la seful ierarhic superior al indrumatorului sau la coordonatorul programelor de internship, dupa caz, calificativul obtinut in urma procesului de evaluare, in termen de 5 zile lucratoare de la data luarii la cunostinta.
(4) Organizatia-gazda este obligata sa solutioneze contestatia in termen de 5 zile lucratoare de la inregistrarea acesteia.
(5) In urma evaluarii activitatii internului, organizatia-gazda poate decide angajarea internului cu contract individual de munca, in conditiile legii, tinand cont de posturile vacante din organizatie si de competentele dobandite de intern.
Articolul 11
(1) In cazul modificarii sau incetarii contractului individual de munca al indrumatorului, acesta intocmeste referatul de evaluare pentru perioada din programul de internship in care a asigurat indrumarea internului, iar organizatia-gazda trebuie sa desemneze un alt indrumator, care va intocmi la randul sau un referat de evaluare pentru perioada ramasa pana la finalizarea programului de internship.
(2) Referatele intocmite in conditiile alin. (1) se inainteaza conducatorului organizatiei-gazda sau coordonatorului programului de internship, dupa caz, in cadrul careia isi desfasoara activitatea internul si sunt avute in vedere la evaluarea finala a internului.
Articolul 12
(1) In termen de 5 zile de la comunicarea referatului de evaluare final, organizatia-gazda are obligatia de a elibera internului un certificat de internship care sa ateste:
a) perioada in care acesta a desfasurat activitatea in baza contractului de internship;
b) activitatile desfasurate pe perioada programului de internship;
c) calificativul obtinut in urma evaluarii;
d) abilitatile/competentele dobandite in urma desfasurarii programului de internship.
(2) Certificatul de internship va contine urmatoarele elemente:
a) datele de identificare ale organizatiei-gazda care emite certificatul;
b) numarul de inregistrare si data emiterii certificatului;
c) numarul de inregistrare si data incheierii contractului de internship;
d) numele, prenumele si datele de identificare ale internului;
e) perioada programului de internship;
f) numele si prenumele reprezentantului legal al organizatiei-gazda;
g) mentiunea „Internul si organizatia emitenta sunt responsabili pentru veridicitatea datelor cuprinse in acest certificat“;
h) programul/programele de internship in cadrul caruia/carora si-a desfasurat activitatea internul.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
ARTICOLE SIMILARE