Privind validarea de catre Plenul CSM a rezultatelor concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie desfasurat in perioada 19.03. - 21.09.2012
In sedinta din ziua de 8 octombrie 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat rezultatele concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, desfasurat in perioada 19 martie – 21 septembrie 2012.
Concursul de promovare a fost organizat in temeiul Hotararii Plenului CSM nr. 187/15 martie 2012, fiind scoase la concurs 16 posturi vacante de judecator, respectiv 8 locuri la Sectia penala, 3 locuri la Sectia I civila, 2 locuri la Sectia a II-a civila si 3 locuri la Sectia de contencios administrativ si fiscal.
La concurs au depus cereri de inscriere un numar de 16 candidati – unul dintre acestia a fost respins de comisia de organizare pentru nerespectarea dispozitiilor art. 5 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012. Alti 4 candidati au depus cereri de retragere pe parcursul desfasurarii concursului iar un candidat nu s-a prezentat la una din probele de concurs.
Dupa finalizarea probelor de concurs, in urma calcularii mediilor generale, s-a constatat ca doi dintre candidati au indeplinit conditia de medie, prevazuta in art. 42 din Regulamentul mentionat, pentru a fi declarati admisi, respectiv doamna judecator Vasile Francisca, din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, si doamna judecator Paraschiv Mihaela, din cadrul aceleiasi instante judecatoresti.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat rezultatele finale ale concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a dispus promovarea doamnei judecator Paraschiv Mihaela la Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a doamnei judecator Vasile Francisca la Sectia penala a instantei supreme, cu incepere din data de 10 octombrie 2012.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<