Privind validarea de catre Plenul CSM a rezultatelor concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie desfasurat in perioada 19.03. - 21.09.2012
In sedinta din ziua de 8 octombrie 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat rezultatele concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, desfasurat in perioada 19 martie – 21 septembrie 2012.
Concursul de promovare a fost organizat in temeiul Hotararii Plenului CSM nr. 187/15 martie 2012, fiind scoase la concurs 16 posturi vacante de judecator, respectiv 8 locuri la Sectia penala, 3 locuri la Sectia I civila, 2 locuri la Sectia a II-a civila si 3 locuri la Sectia de contencios administrativ si fiscal.
La concurs au depus cereri de inscriere un numar de 16 candidati – unul dintre acestia a fost respins de comisia de organizare pentru nerespectarea dispozitiilor art. 5 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012. Alti 4 candidati au depus cereri de retragere pe parcursul desfasurarii concursului iar un candidat nu s-a prezentat la una din probele de concurs.
Dupa finalizarea probelor de concurs, in urma calcularii mediilor generale, s-a constatat ca doi dintre candidati au indeplinit conditia de medie, prevazuta in art. 42 din Regulamentul mentionat, pentru a fi declarati admisi, respectiv doamna judecator Vasile Francisca, din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, si doamna judecator Paraschiv Mihaela, din cadrul aceleiasi instante judecatoresti.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat rezultatele finale ale concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a dispus promovarea doamnei judecator Paraschiv Mihaela la Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a doamnei judecator Vasile Francisca la Sectia penala a instantei supreme, cu incepere din data de 10 octombrie 2012.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<