Privind validarea de catre Plenul CSM a rezultatelor concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie desfasurat in perioada 19.03. - 21.09.2012
In sedinta din ziua de 8 octombrie 2012, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a analizat rezultatele concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, desfasurat in perioada 19 martie – 21 septembrie 2012.
Concursul de promovare a fost organizat in temeiul Hotararii Plenului CSM nr. 187/15 martie 2012, fiind scoase la concurs 16 posturi vacante de judecator, respectiv 8 locuri la Sectia penala, 3 locuri la Sectia I civila, 2 locuri la Sectia a II-a civila si 3 locuri la Sectia de contencios administrativ si fiscal.
La concurs au depus cereri de inscriere un numar de 16 candidati – unul dintre acestia a fost respins de comisia de organizare pentru nerespectarea dispozitiilor art. 5 din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, aprobat prin Hotararea Plenului CSM nr. 74/31 ianuarie 2012. Alti 4 candidati au depus cereri de retragere pe parcursul desfasurarii concursului iar un candidat nu s-a prezentat la una din probele de concurs.
Dupa finalizarea probelor de concurs, in urma calcularii mediilor generale, s-a constatat ca doi dintre candidati au indeplinit conditia de medie, prevazuta in art. 42 din Regulamentul mentionat, pentru a fi declarati admisi, respectiv doamna judecator Vasile Francisca, din cadrul Curtii de Apel Bucuresti, si doamna judecator Paraschiv Mihaela, din cadrul aceleiasi instante judecatoresti.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a validat rezultatele finale ale concursului de promovare in functia de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie si a dispus promovarea doamnei judecator Paraschiv Mihaela la Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a doamnei judecator Vasile Francisca la Sectia penala a instantei supreme, cu incepere din data de 10 octombrie 2012.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Un angajat in cadrul echipei achizitii, cod COR referent achizitii este numit prin fisa postului Responsabil cu activitati nucleare. Pentru acest lucru participa periodic la cursuri. Activitatea lui efectiva este activitate de birou. Care ar fi riscurile la care s ar putea expune ca si persoana fizica? Daca la un eventual control angajatorul ar fi amendat pentru anumite nereguli, credeti ca ar putea suporta ceva consecinte si persoana respectiva? Daca da, care ar fi acestea? Daca sa zicem ar fi...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Pentru personalul care lucreaza in ture de 12 cu 24/48, pot sa fie situatii in care intr-o luna se atinge normatul lunii, iar in altele se depaseste. Este corect sa sa pastreze un depozit de timp care sa reglementeze normatul lunii?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In situatia in care se doreste reducerea programului de munca de la 5 la 4 zile pe saptamana, care sunt etapele care trebuie urmate? Sunt necesare acte aditionale pentru fiecare persoana sau poate fi o decizie care se aplica tuturor? Iar daca sunt persoane care nu semneaza actul aditional, masurile de reducere se aplica si in cazul lor?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<