Klaus Iohannis a promulgat vineri Legea privind modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Administratia Prezidentiala a facut acest anunt privind promulgarea noii legi. Va reamintim ca la inceputul acestui an, Curtea Constitutionala a respins ca neintemeiata o obiectie de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea privind modificarea si completarea Legii 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.
Noile prevederi promulgate recent aduc, in cadrul legii, plusuri si minusuri in ce priveste anchetele derulate de autoritatile de drept.
Adoptata inca din toamna anului trecut de Camera Deputatilor, multe dintre aceste modificari vizeaza acordarea unei "superimunitati" a avocatilor, potrivit HotNews.ro care aminteste ca unele dintre cele mai importante schimbari se refera la
- eliminarea conditiei de informare "de indata" asupra interceptarii realizate
- eliminarea conditiei ca "decanul baroului sau un reprezentant al acestuia nu mai trebuie sa fie prezent la efectuarea perchezitiilor in biroul avocatului"
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
250 Modele Fise de Post
Compuneri perfecte pentru clasele III-IV
Teste distractive pentru clasa pregatitoare
Totodata, se mentioneaza ca noul proiect propune ca raportul dintre avocat si client sa nu poata reprezenta "obiectul unei interceptari si nu pot fi ridicate inscrisurile care contin comunicari intre client si avocatul sau si inscrisurile care contin consemnari efectuate de catre avocat cu privire la aspecte referitoare la apararea clientului".
Aceeasi sursa aminteste ca se introdusese de catre Comisia juridica o exceptie pentru situatia in care "din probe rezulta suspicunea rezonabila ca avocatul a comis infractiuni in exercitarea activitatilor specifice profesiei", insa aceasta nu a trecut de plen, la propunerea deputatului UDMR Mate Andras.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri