Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat miercuri ca atat Codul penal, cat si Codul de procedura penala, intrate in vigoare in februarie 2014, respecta standardele si cerintele Conventiei europene pentru apararea drepturilor omului si au in vedere si hotararile Curtii de la Strasbourg, noteaza Agerpres.
"Nu toate deciziile pronuntate de Curtea de la Strasbourg au avut in vedere erori judiciare. In ce priveste legislatia din Romania va precizez ca in prezent atat Codul penal, cat si Codul de procedura penala, proaspat intrate in vigoare la 1 februarie, respecta standardele si cerintele Conventiei europene pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale si au in vedere si hotararile Curtii de la Strasbourg", a declarat Tiberiu Nitu la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.
Procurorul general al Romaniei a mai mentionat faptul ca este important ca si de acum incolo ca dispozitiile din lege sa se aplice si sa se interpreteze in spiritul Conventiei europene si in spiritul hotararilor jurisprudentei de la Strasbourg.
Mai mult, Tiberiu Nitu a declarat ca erorile judiciare reprezinta o realitate pentru orice sistem juridic din lume si ca nu trebuie sa ne asteptam in mod obligatoriu ca un judecator sau un procuror sa raspunda pentru o eroare judiciara.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<