Consiliul Superior al Magistraturii, in calitate de Agentie Executiva si Institutul National al Magistraturii, in calitate de Partener beneficiar de proiect, anunta lansarea procedurii pentru selectia a 10 experti (judecatori, procurori, cadre didactice universitare, avocati) specializati in domeniul dreptului penal si dreptului procesual penal, in vederea participarii acestora ca experti la conferintele organizate in aceasta materie, in cadrul proiectului "Asistenta pentru consolidarea capacitatii institutionale in domeniul formarii judecatorilor si procurorilor pentru aplicarea noilor legi", co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana Extinsa.
Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea capacitatii judecatorilor si procurorilor de a aprofunda si aplica noile coduri, prin elaborarea unui plan de pregatire si furnizarea de formare profesionala specializata. Proiectul a fost astfel conceput incat fiecare judecator si procuror sa poata participa la cursuri de formare profesionala in domeniul noilor coduri, prin combinarea metodelor clasice si moderne de predare intr-un format unitar. Planul de formare elaborat in cadrul proiectului va permite judecatorilor si procurorilor sa analizeze in mod aprofundat dispozitiile noilor coduri si sa dezbata aspectele neclare privind aplicarea noilor dispozitii in cazuri practice. Prin Adendumul nr. 5 la Acordul de activitate incheiat intre Organismul Intermediar Elvetian – SIB, in calitate de responsabil de managementul Fondului Tematic Securitate si Consiliul Superior al Magistraturii, in calitate de Agentie executiva, incheiat la 6 decembrie 2016 a fost aprobata derularea fazei a doua a proiectului "Asistenta pentru consolidarea capacitatii institutionale in domeniul formarii judecatorilor si procurorilor pentru aplicarea noilor legi".
Potrivit fisei de proiect, unul dintre rezultatele urmarite vizeaza imbunatatirea capacitatii judecatorilor si procurorilor de a aplica legislatia nou adoptata (‘’Outcome 1 – Enhanced capacity for the Romanian judges and prosecutors to enforce the newly adopted legislation’’). intre activitatile ce urmeaza a fi derulate in vederea atingerii acestui rezultat se numara si organizarea a 8 conferinte nationale pentru judecatori si procurori, dedicate unificarii practicii judiciare in materia noilor coduri civile si penale. in contextul intrarii in vigoare a noii legislatii, unificarea practicii judiciare reprezinta un aspect important, fiind necesara identificarea acelor arii/institutii din noile coduri cu privire la care se constata lipsa unei jurisprudente unitare. in aceste arii identificate se impune o crestere a consistentei practicii judiciare unitare, in vederea asigurarii interpretarii si aplicarii unitare a legii. Din cele 8 conferinte nationale, 4 vor fi dedicate aspectelor de practica neunitara identificate in interpretarea si aplicarea dispozitiilor noului Cod penal si noului Cod de procedura penala.
Cartea verde a contabilitatii
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Teste rezolvate de matematica pentru clasele V-VIII
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri