Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "10 Modele de contracte – actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un iesean are cea mai mare datorie la Fisc din Romania. ANAF: 11,7 milioane lei diferenta dintre veniturile declarate si cele estimate

Un iesean are cea mai mare datorie la Fisc din Romania. ANAF: 11,7 milioane lei diferenta dintre veniturile declarate si cele estimate
Cea mai mare diferenta dintre veniturile declarate de un contribuabil, cetatean din Iasi, si cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridica la 11,7 milioane lei, acesta avand de platit statului impozite de 3,5 milioane de lei, a anuntat, luni, presedintele institutiei, Lucian Ovidiu Heius, in cadrul unei conferinte de presa.
 
...Pregatit de controalele Fiscului? Ghid de aparare impotriva capcanelor legii ...click AICI pentru detalii si comenzi​

"In luna iulie, asa cum am spus inca de la conferinta de la sfarsitul lunii iunie, am realizat mobilitatea la 120 de functionari publici de la alte structuri catre Directia Generala de Verificari Peroane Fizice. Am facut si sesiuni de instruire, de pregatire profesionala cu 99 dintre acesti inspectori. S-au selectat si s-au emis deja avizele de inspectie la 211 persoane si in acelasi timp printr-un ordin de presedinte ANAF 1286 care a fost publicat in Monitorul Oficial 733 din 21 a VII 2022 am extins competenta de exercitare a verificarii situatiei fiscale personale si la structurile de inspectie fiscala persoane fizice de la unitatile teritoriale subordonate ANAF, pentru a putea sa aiba competenta de verificare si aceste structuri. In luna iulie s-au descoperit 21,4 milioane lei diferente intre veniturile declarate si veniturile estimate de noi, creantele fiscale aferente, respectiv impozitele calculate pe aceasta suma, au fost de 5,9 milioane de lei. Cea mai mare diferenta a fost gasita la un contribuabil din judetul Iasi, de 11,7 milioane de lei, creanta stabilita, respectiv impozitul pe care trebuie sa-l plateasca este in valoare de 3,5 milioane de lei. In Bucuresti la un contribuabil diferenta a fost de 3,5 milioane de lei, creanta stabilita a fost de 1 milion de lei, iar in Buzau, la un contribuabil diferenta a fost de 3,2 milioane de lei, creanta stabilita a fost de 0,8 milioane de lei. V-am dat trei cele mai mari diferente si impozite stabilite pe care l-au descoperit colegii mei in luna iulie", a spus Lucian Ovidiu Heius, citat de Agerpres.

Citeste si:

...Penalitatea de nedeclarare in 2022. Cat datorezi statului daca nu iti platesti obligatiile fiscale


Intrebat de jurnalisti care sunt domeniile in care activeaza persoanele respective, Lucian Ovidiu Heius a precizat ca nu poate oferi detalii pentru ca in acest fel s-ar incalca secretul fiscal. In cazul in care aceste persoane vor contesta in instanta deciziile in privinta lor atunci se vor putea afla mai multe detalii despre persoanele respective.

Presedintele ANAF a anuntat in iunie ca institutia va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursa a obtinerii averilor fiecarei persoane.

"Incepand cu 1 iulie, ANAF va incepe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursa a obtinerii averilor fiecarei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiti care muncesc greu, uneori de dimineata pana seara, sa vada ca in jurul lor altii isi cumpara case care se invart dupa soare, isi achizitioneaza masini exorbitant de scumpe, si ei nu au lucrat o zi in viata lor si nu au platit un impozit. Este, de asemenea, nedrept pentru agentii economici, care majoritatea lor isi desfasoara business-urile corect, isi platesc taxele si impozitele la timp, iar alti patroni fac evaziune fiscala, folosesc munca la negru, se imbogatesc nemeritat si nu platesc niciun impozit in viata lor. Trebuie sa fim realisti si sa intelegem ca aceste mecanisme sunt daunatoare atat bugetului de stat, dar in acelasi timp creeaza si o mare frustrare in randul societatii romanesti, creand chiar modele antisociale. Avem peste tot exemple de smecheri care sfideaza cu opulenta si luxul pe cere il afiseaza, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidand pe omul de rand si care in viata lor nu au platit niciun impozit, iar cand verifici veniturile pe care le au constati ca ele sunt aproape inexistente", a declarat atunci Lucian Ovidiu Heius.

...Pregatit de controalele Fiscului? Ghid de aparare impotriva capcanelor legii ...click AICI pentru detalii si comenzi​

El a spus ca in aceste zone se vor concentra controalele pentru a verifica daca averile acumulate sunt in concordanta cu veniturile obtinute.

Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Un iesean are cea mai mare datorie la Fisc din Romania. ANAF: 11,7 milioane lei diferenta dintre veniturile declarate si cele estimate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Poate sunteti interesat si de:
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI