O mare parte dintre utilizatorii sistemelor e-payment (41%) care si-au pierdut banii ca urmare a fraudelor financiare cibernetice nu au reusit sa-si mai recupereze paguba, potrivit studiului global Kaspersky Consumer Security Risks, realizat de catre B2B International si Kaspersky Lab.
Cercetarea arata ca numai 45% dintre utilizatorii care au fost victime ale fraudelor online si-au primit toti banii inapoi, in timp ce alti 14% au recuperat o parte a banilor furati. Din pacate, restul de 41% nu au mai primit nimic. De asemenea, o treime dintre victime au facut plangeri catre autoritatile in drept pentru a incerca sa rezolve problema fraudei, iar in 17% dintre cazuri banii au disparut in timpul sesiunilor de e-banking, in timp ce 13% dintre victime erau clienti ai magazinelor online.
Pe de alta parte, studiul B2B International releva faptul ca magazinele online si bancile returneaza banii clientilor in proportie mai mare decat sistemele de e-payment, intr-un raport de 15% la 12%.
Numai unul din zece repondenti au fost destul de norocosi incat sa isi primeasca toti banii inapoi.
In vederea contracararii fraudelor online, Kaspersky Lab a dezvoltat tehnologia unica Safe Money pentru a proteja computerele de atacurile financiare. Safe Money reprezinta un set de mecanisme de protectie de inalta clasa care sunt activate automat atunci cand utilizatorii desfasoara operatiuni de online banking sau plati online.
Kaspersky Lab este cel mai mare producator privat de solutii de securitate endpoint din lume, fiind inclus in topul primilor patru producatori de solutii pentru protectie endpoint la nivel mondial.
Pe parcursul celor 15 ani de existenta, compania a ramas o companie inovatoare in domeniul securitatii informatice si ofera suite de protectie IT pentru utilizatori individuali, SMB si companii mari. Kasperky Lab este prezenta in aproximativ 200 de tari si protejeaza peste 300 de milioane de utilizatori din intreaga lume.
Sursa
Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cadrul societatii, o salariata are activitate ce se desfasoara numai in regim de telemunca. Dupa efectuarea concediului medical de sarcina si lauzie aceasta doreste sa isi reia activitatea cu reducerea programului de lucru pentru alaptare. Avand in vedere ca activitatea se desfasoara numai in regim de telemunca si nu implica "timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul -asa cum este in Ordonanta de urgenta nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca un asociat este si auditor la un SRL. EL este angajat si la o alta sc comericala unde se afla in concediu crestere copil. El poate primi dividende de la societatea lui unde este asociat, in perioada cand se afla in conc crestere copil?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<