Modificarile Codului fiscal la categoria cheltuieli deductibile si nedeductibile au fost nenumarate, asadar e important sa le stim pentru a fi informati corect!
Regulile privind deductibilitatea cheltuielilor s-au modificat iar, sporind incertitudinea legata de aplicarea in practica a noii legislatii in vigoare.
Trebuie sa aveti in vedere reguli privind:
- deductibilitatea dobanzilor
- deductibilitatea creantelor cesionate
- obtinerea de avantaje fiscale prin demersuri considerate neoneste
Toate aceste reguli adauga intrebari suplimentare pe o lista deja consistenta de neclaritati si probleme sensibile:
- Care sunt noile categorii de cheltuieli catalogate acum ca fiind nedeductibile?
- Care sunt vehiculele ale caror cheltuieli aferente se incadreaza legal la deducere integrala? ...vezi aici>>
- Ce regim au cheltuielile de portocol si care este noua modalitate de calcul?
- Care sunt cheltuielile cu salariile sau cu venituri de natura salariala care fac exceptie de la deductibilitate si in ce mod? ...vezi aici>>
- Se poate deduce un mijloc fix amortizat, degradat calitativ si in ce conditii?
- Cat de mult puteti deduce pierderile rezultate prin manipulare/ depozitare? ...vezi aici>>
- Care sunt noile limite de deducere din impozitul datorat a cheltuielilor ocazionate de bursele private? ...vezi aici>>
Ne-am gandit la confortul dvs.! Asa a aparut in portofoliul R&S lucrarea Cheltuieli deductibile si nedeductibile. Ghid practic.
...Click AICI pentru detalii!
Concret, primiti stick-ul, descarcati lucrarea in calculatorul sau laptop-ul dvs. si stick-ul va fi apoi disponibil pentru uz personal, cu un spatiu generos de stocare, de 8 GB. Iar lucrarea Cheltuieli deductibile si nedeductibile. Ghid practic va fi in siguranta in calculatorul dvs., unde o veti putea consulta ori de cate ori veti avea nevoie!
Activati stick-ul de memorie (USB-ul) conform instructiunilor, dupa care continutul lucrarii se va salva pe calculatorul/laptopul dvs. sub forma unui soft/aplicatii.
Creat special intr-o perioada tulbure de tranzitie la noua legislatie, acest ghid vine acum in ajutorul dvs.:
- face lumina
- ofera solutii perfect legale pentru aplicarea noii legislatii
- va protejeaza impotriva erorilor de aplicarea legii si amenzilor eferente
- va usureaza munca
- va economiseste timpul, banii si energia!
Este obligatoriu pentru biblioteca dvs. virtuala de specialitate!
Comandati acum exemplarul dvs., daca doriti ca sa deduceti corect orice cheltuiala si sa profitati deplin de oportunitatile pe care legea vi le ofera, pentru a deduce cat mai mult. Pentru ca peste 600.000 de entitati economice platitoare de impozit pe profit si-l doresc! Prindeti acum unul dintre cele 5.000 de exemplare editate!
...Click AICI pentru detalii!
Atentie! Doar luna aceasta beneficiati de o reducere speciala de 30%!
“A deduce sau a nu deduce?” aceasta e intrebarea!
Lucrarea Cheltuieli deductibile si nedeductibile. Ghid practic, editata de Grupul de Experti Contabili Rentrop&Straton, urmareste indeaproape satisfacerea nevoilor contabililor implicati in aplicarea legislatiei in vigoare. Ea contine doua sectiuni distincte:
Sectiunea I:
- Legislatia privind deductibilitatea cheltuielilor, comentata si explicitata
Sectiunea a II-a:
- Studii de caz ilustrative pentru implementarea in practica a cerintelor Codului fiscal
- Solutii + temeiuri legale in vigoare
- Sfaturi, recomandari si atentionari privind aplicarea corecta a noii legislatii.
...Click AICI pentru detalii!
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<