Condamnarea definitiva la 6 ani de inchisoare in dosarul Gala Bute a gasit-o pe Elena Udrea in Bulgaria. Mai exact, ea a fost prinsa pe teritoriul Bulgariei, in Vama Kulata, in timp ce incerca sa ajunga in Grecia.
Intrebat despre cine se face responsabil cu aducerea ei in tara, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a raspuns ca institutia pe care o conduce nu este implicata in procedura de aducere in tara a fostului ministru.
Catalin Predoiu a spus ca aducerea in tara a Elenei Udrea depinde acum de instanta din Bulgaria, dar nu ar trebui sa dureze foarte mult.
”Suntem intr-o procedura de predare. Totul depinde acum de instanta bulgara, dar nu va dura foarte mult pentru ca avem mandat european de arestare si exista aceea procedura JAI”, a transmis ministrul, potrivit
news.ro, precizand in ce conditii s-ar putea implica Ministerul Justitiei in procedura.
Implicarea Ministerului Justitiei in procedura de aducere a Elenei Udrea in Romania
Catalin Predoiu a explicat ca, daca autoritatile din Bulgaria vor solicita alte documente, atunci se va implica si Ministerul Justitiei.
”Altfel, suntem doar intr-o procedura de predare, iar in momentul in care va ajunge in tara va fi pusa in aplicare decizia instantei”, a mai declarat ministrul.
Elena Udrea, condamnata definitiv in dosarul Gala Bute
Fostul ministru Elena Udrea, data in urmarire dupa ce a fost condamnata definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul Gala Bute, a fost prinsa in Bulgaria.
Chiar inainte de pronuntarea sentintei, Udrea a iesit din tara, cu masina, prin Vama Giurgiu. Politia Romana a dat-o oficial in urmarire internationala, iar cateva ore mai tarziu a fost prinsa, in Bulgaria, inainte sa ajunga in Grecia.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<