Condamnarea definitiva la 6 ani de inchisoare in dosarul Gala Bute a gasit-o pe Elena Udrea in Bulgaria. Mai exact, ea a fost prinsa pe teritoriul Bulgariei, in Vama Kulata, in timp ce incerca sa ajunga in Grecia.
Intrebat despre cine se face responsabil cu aducerea ei in tara, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a raspuns ca institutia pe care o conduce nu este implicata in procedura de aducere in tara a fostului ministru.
Catalin Predoiu a spus ca aducerea in tara a Elenei Udrea depinde acum de instanta din Bulgaria, dar nu ar trebui sa dureze foarte mult.
”Suntem intr-o procedura de predare. Totul depinde acum de instanta bulgara, dar nu va dura foarte mult pentru ca avem mandat european de arestare si exista aceea procedura JAI”, a transmis ministrul, potrivit
news.ro, precizand in ce conditii s-ar putea implica Ministerul Justitiei in procedura.
Implicarea Ministerului Justitiei in procedura de aducere a Elenei Udrea in Romania
Catalin Predoiu a explicat ca, daca autoritatile din Bulgaria vor solicita alte documente, atunci se va implica si Ministerul Justitiei.
”Altfel, suntem doar intr-o procedura de predare, iar in momentul in care va ajunge in tara va fi pusa in aplicare decizia instantei”, a mai declarat ministrul.
Elena Udrea, condamnata definitiv in dosarul Gala Bute
Fostul ministru Elena Udrea, data in urmarire dupa ce a fost condamnata definitiv la sase ani de inchisoare in dosarul Gala Bute, a fost prinsa in Bulgaria.
Chiar inainte de pronuntarea sentintei, Udrea a iesit din tara, cu masina, prin Vama Giurgiu. Politia Romana a dat-o oficial in urmarire internationala, iar cateva ore mai tarziu a fost prinsa, in Bulgaria, inainte sa ajunga in Grecia.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<