Autoritatile au controlat mai multe santiere de constructii din tara si au dat amenzi care au insumat peste 7 milioane de lei. Nu au ignorat niciun aspect al legii care trebuie respectat, iar un aspect important a fost si SSM.
Controalele au fost facute, in perioada 11 ianuarie - 30 iunie, sub coordonarea de specialitate a Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, de catre politistii de investigare a criminalitatii economice, in cooperare cu cei de ordine publica, impreuna cu specialisti de la alte institutii cu atributii in domeniu.
Potrivit Politiei Romane, obiectivul prioritar l-a constituit prevenirea si combaterea infractionalitatii specifice domeniului constructiilor de locuinte, pentru diminuarea impactului negativ asupra bugetului de stat si asigurarea unui mediu de afaceri concurential loial si nediscriminatoriu pentru toti operatorii economici.
Astfel, au fost facute 192 de actiuni punctuale de verificare, fiind controlate 657 de obiective.
In urma controalelor, politistii au constatat 408 infractiuni, dintre care 178 de evaziune fiscala, 19 prevazute de Legea 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, 49 prevazute de Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si 58 de inselaciune.
Pentru recuperarea prejudiciului cauzat in dosarele penale instrumentate, au fost instituite masuri asiguratorii asupra bunurilor in valoare totala de 34.269.234 de lei.
De asemenea, au fost aplicate 868 de sanctiuni contraventionale, dintre care 129 de catre specialistii de la Inspectoratul de Stat in Constructii, 168 de specialistii autoritatilor administratiei publice, cuantumul total al amenzilor fiind de 7.345.800 de lei.
Evita orice posibila sanctiune privind SSM! Statisticile ITM arata ca, in Romania, isi pierd viata in accidente de munca peste 450 de angajati anual, cele mai multe accidente mortale fiind inregistrate in constructii. Inscrie-te la editia cu nr. 20 a Seminarului National de SSM!
Si nu uitati! Responsabilitatea pentru eventualele accidente va revine dvs., in calitate de angajator. Conform Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, riscati pana la 3 ani de inchisoare daca nu luati masurile prevazute de lege pe linie de SSM. Si chiar si in cazul fericit in care scapati doar cu o amenda, aceasta este de ordinul miilor de lei!
Este un motiv suficient pentru a acorda atentie maxima securitatii si sanatatii in munca, mai ales ca inspectorii ITM urmaresc cu prioritate acest sector.
Fise distractive pentru gradinita
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Evaluarea Nationala - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul primar - INVATATORI 2 culegeri
Potrivit art. 15 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 aveti nu mai putin de 32 de obligatii pe linie de SSM. Cu alte cuvinte, sunt 32 de activitati concrete de care trebuie sa va ocupati pentru a fi in regula in ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca in compania dumneavoastra!
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri