O companie de telefonie mobila a fost prejudiciata cu peste 2,5 milioane de lei de un grup de indivizi din Prahova. Inselaciunea s-a petrecut in anul 2020, cand acestia ar fi luat aproape 3.000 de telefoane mobile cu abonamente, sub umbrela unui sindicat fictiv, fara sa le mai plateasca.
Procurii DIICOT spun ca indivizii nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vandute sub pretul pietei si fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. Persoanele suspectate sunt acuzate de comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.
„In cauza s-a retinut ca, in cursul anului 2020, membrii grupului infractional organizat au incheiat cu o societate de profil doua contracte de furnizare de servicii de telefonie mobila pentru un numar de 2.201 abonamente si 2.825 telefoane mobile.
Ulterior, acestia nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost comercializate sub pretul pietei, fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. In vederea inducerii in eroare a societatii de profil, membrii grupului infractional organizat au constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit in activitatea infractionala pentru a crea aparenta ca abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului”, a transmis DIICOT.
Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este de 2.510.925 lei, TVA inclus.
La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 10 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avand in vedere ca HG 295 din 31.03.2025, cu privire la Registrul General de Evidenta a salatiatilor, aduce modificari la HG 905/2017, cea din urma fiind valabila pana la 30.09.2025, pot fi aplicate in continuare prevederile din Hotararea 905? Fac referire in mod special la transmiterea suspendarilor in caz de incapacitate de munca, conf art. 5 lit. e din HG 295. As aprecia sa ne dati o lamurire cu privire la tipul de certificate medicale la care face referire legiuitorul un numar minim de zile...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O salariata a obtinut venituri in urmatoarea perioada: - Contract de munca: martie 2023 - iunie 2023 - venituri din salarii - Contract de mandat pentru administrator: iunie - iulie 2024 - Contract de munca: august 2024 - prezent Copilul s-a nascut in luna martie 2025. Indeplineste conditiile pentru a primi indemnizatie pentru cresterea copilului?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<