O companie de telefonie mobila a fost prejudiciata cu peste 2,5 milioane de lei de un grup de indivizi din Prahova. Inselaciunea s-a petrecut in anul 2020, cand acestia ar fi luat aproape 3.000 de telefoane mobile cu abonamente, sub umbrela unui sindicat fictiv, fara sa le mai plateasca.
Procurii DIICOT spun ca indivizii nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vandute sub pretul pietei si fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. Persoanele suspectate sunt acuzate de comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.
„In cauza s-a retinut ca, in cursul anului 2020, membrii grupului infractional organizat au incheiat cu o societate de profil doua contracte de furnizare de servicii de telefonie mobila pentru un numar de 2.201 abonamente si 2.825 telefoane mobile.
Ulterior, acestia nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost comercializate sub pretul pietei, fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. In vederea inducerii in eroare a societatii de profil, membrii grupului infractional organizat au constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit in activitatea infractionala pentru a crea aparenta ca abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului”, a transmis DIICOT.
Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este de 2.510.925 lei, TVA inclus.
La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 10 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa ma ajutati un raspuns legat de fisierul .xml generat de aplicatia locala de resurse umane, transformat in .rsv si incarcat in reges.inspectiamuncii.ro. Acest fisier .xml trebuie sa contina toate angajarile/modificarile/incetarile de contracte individuale de munca din anul 2011 pana in prezent sau numai angajatii activi in ziua transmiterii Revisalului? Am primit un raspuns de la firma care ne furnizeaza aplicatia de resurse umane, astfel: "Aplicatia este conceputa in asa fel incat...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va prezint urmatoare speta: un salarit are CIM cu timp partial, 20 ore pe luna si lucreaza cate 5 ore pe zi, miercurea. In luna aprile 2022 are cm pentru perioada 29-30.04.2022, vinerea si sambata, deci nici o zi de miercuri . Pentru luna mai 2022 a adus cm pentru perioada 01-05.05.2022, in continuare, in acest interval este o sigura zi de miercuri in care trebuia sa lucreze. In aceste conditii cum se inregisteaza acest concediu medical, cum se plateste si cum ii calculam zilele de stagiu.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Incepand cu luna Septembrie vor sosi in companie un numar de 200 de angajati din Sri Lanka, pe o perioda de un an, in baza unui contract de detasare incheiat intre compania noasta si o entitate din Sri Lanka. Avand in vedere faptul ca acestia nu apar in statele de plata si D112 intocmita de catre companie, salariile platindu-se local in tara de origine, avem urmatoarele intrebari: - care sunt obligatiile companiei din punct de vedere ITM si IGI: exista anumite documente/informari care se depun...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<