O companie de telefonie mobila a fost prejudiciata cu peste 2,5 milioane de lei de un grup de indivizi din Prahova. Inselaciunea s-a petrecut in anul 2020, cand acestia ar fi luat aproape 3.000 de telefoane mobile cu abonamente, sub umbrela unui sindicat fictiv, fara sa le mai plateasca.
Procurii DIICOT spun ca indivizii nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vandute sub pretul pietei si fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. Persoanele suspectate sunt acuzate de comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.
„In cauza s-a retinut ca, in cursul anului 2020, membrii grupului infractional organizat au incheiat cu o societate de profil doua contracte de furnizare de servicii de telefonie mobila pentru un numar de 2.201 abonamente si 2.825 telefoane mobile.
Ulterior, acestia nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost comercializate sub pretul pietei, fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. In vederea inducerii in eroare a societatii de profil, membrii grupului infractional organizat au constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit in activitatea infractionala pentru a crea aparenta ca abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului”, a transmis DIICOT.
Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este de 2.510.925 lei, TVA inclus.
La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 10 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Avem urmatoarea situatie: la depunerea dosarului de recuperare a concediilor medicale avem lipsa 2 medicale pierdute. Ca solutionare, vrem sa stim, daca cele doua medicale vor fi duse in copie la medicul emitent si completate de acesta cu ,,Duplicat,,, parafa si semnatura, putem depune dosarul pentru recuperare fara a intampina probleme?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem urmatoarea speta: Asupra venitului salarial unui angajat exista 4 decizii de executare silita. Toate cele 4 titluri executorii sunt dispuse de catre executori judecatoresti si reprezinta credite bancare. Credit 1= sold de retinut 1000 lei Credit 2= sold de retinut 5000 lei Credit 3 = sold de retinut 7000 lei Credit 4= sold de retinut 8000 lei Va rugam sa ne spuneti care este varianta corecta de calcul a retinerilor din salariu. 1.In cazul in care exista doua sau mai multe titluri executorii...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Este specificat in CIM, la obligatiile angajatorilor: "sa informeze salariatul cu privire la obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat, in conditiile legii". As dori un model de document cu toate detaliile obligatorii care trebuie sa existe privind aceasta informare. Sau am putea sa inseram un paragraf in Minuta de informare privind acest aspect? Daca da, va rog, sa imi spuneti exact ce informatii trebuie sa contina pt a fii conform legii.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<