O companie de telefonie mobila a fost prejudiciata cu peste 2,5 milioane de lei de un grup de indivizi din Prahova. Inselaciunea s-a petrecut in anul 2020, cand acestia ar fi luat aproape 3.000 de telefoane mobile cu abonamente, sub umbrela unui sindicat fictiv, fara sa le mai plateasca.
Procurii DIICOT spun ca indivizii nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vandute sub pretul pietei si fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. Persoanele suspectate sunt acuzate de comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.
„In cauza s-a retinut ca, in cursul anului 2020, membrii grupului infractional organizat au incheiat cu o societate de profil doua contracte de furnizare de servicii de telefonie mobila pentru un numar de 2.201 abonamente si 2.825 telefoane mobile.
Ulterior, acestia nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost comercializate sub pretul pietei, fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. In vederea inducerii in eroare a societatii de profil, membrii grupului infractional organizat au constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit in activitatea infractionala pentru a crea aparenta ca abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului”, a transmis DIICOT.
Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este de 2.510.925 lei, TVA inclus.
La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 10 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In situatia in care exista un asociat si 2 administratori, pot presta servicii ambii administratori unul este si asociatul unic ce tin de obiectul de activitate al societatii transport alternativ-Bolt fara sa detina CIM sau contract de administrare?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am angajat o persoana cu contract de munca cu 8 ore, pe perioada nedeterminata, dar a venit doar o zi, nu a muncit doar i s-a prezentat ce are de facut apoi dupa masa a sunat ca nu mai vine ca a acceptat o alta oferta. In acest caz cum trebuie sa desfacem contractul angajatului? Pe perioada de proba? Suntem obligati sa-i platim persoanei ziua in care a fost la servici dar nu a lucrat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem angajati care aduc concediu medical eliberat de diferiti medici, care se suprapun. Modul de calcul al acestor concedii medicale se platesc conform legislatiei in vigoare, adica primul concediu medical se plateste pana la data inceperii urmatorului. Intrebarea este: in declaratia 112, aceste concedii medicale trebuie sa apara ca si durata conform platii sau conform duratei care apare pe formularul de concediu medical eliberat de catre medic? Care este legislatia unde se precizeaza acest...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<