O companie de telefonie mobila a fost prejudiciata cu peste 2,5 milioane de lei de un grup de indivizi din Prahova. Inselaciunea s-a petrecut in anul 2020, cand acestia ar fi luat aproape 3.000 de telefoane mobile cu abonamente, sub umbrela unui sindicat fictiv, fara sa le mai plateasca.
Procurii DIICOT spun ca indivizii nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vandute sub pretul pietei si fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. Persoanele suspectate sunt acuzate de comiterea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave si evaziune fiscala.
„In cauza s-a retinut ca, in cursul anului 2020, membrii grupului infractional organizat au incheiat cu o societate de profil doua contracte de furnizare de servicii de telefonie mobila pentru un numar de 2.201 abonamente si 2.825 telefoane mobile.
Ulterior, acestia nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost comercializate sub pretul pietei, fara documente legale, prin intermediul unor persoane fizice si juridice. In vederea inducerii in eroare a societatii de profil, membrii grupului infractional organizat au constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit in activitatea infractionala pentru a crea aparenta ca abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului”, a transmis DIICOT.
Prejudiciul produs prin activitatea infractionala este de 2.510.925 lei, TVA inclus.
La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au fost conduse, in vederea audierii, un numar de 10 persoane despre care exista suspiciunea ca sunt implicate in desfasurarea activitatilor infractionale.
Cu o experienta de aproape 12 ani in presa scrisa, Ana Maria Ghiarasim aduce in fata cititorilor E-juridic cele mai importante noutati legate de legislatia in domeniu, explicate si comentate in detaliu. Stiri, legi si informatii la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Care este procedura legala ca un angajator sa recupereze banii din fondul FNUASS? cererile au fost depuse la Casa de Sanatate in anul 2022...In cat timp, se stinge/prescrie obligatia celor de la Casa de Sanatate de a a restutui banii catre angajator? Este vorba despre concedii medicale cu cod indemnizatie 08.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Un angajat, dupa perioada maxima de concediu medical, ajunge la comisie medicala pentru pensionare anticipata. Cand se incheie contractul de munca? la momentul eliberarii deciziei de catre comisia medicala de pensionare anticipata sau la momentul eliberarii deciziei de pensionare pe caz de boala?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Am avut o Intreprindere Individuala intre perioada 01.08.2023 si 30.08.2024. Pentru anul 2023 am realizat venituri impozabile in valoare de 28.000, iar pentru anul 2024 37.000. Pentru anul 2023 am platit numai impozit si sanatate, si pentru 2024 tot impozit si sanatate. CAS-ul ar fi trebuit platit in situatia de fata, tinund cont, ca nici un an nu a fost intreaga?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<