In sedinta de Guvern de marti, 10 iulie2013, a fost dezbatut proiectul de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice aprobat prin Hotararea Guvernului nr.1.391/2006
In Hotararea adoptata de Guvern se propun:
• Eliminarea reglementarilor distincte pentru categoria mopede, ca urmare a introducerii acestora in categoria autovehiculelor.
• Armonizarea reglementarilor referitoare la categorii sau subcategorii de vehicule, cu prevederile legale in vigoare, referitoare la noile categorii de vehicule.
• Conditiile ce trebuie sa fie indeplinite de persoanele care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere.
De asemenea, pentru solicitantii preschimbarii permisului de conducere in cazul schimbarii numelui, se elimina obligatia de a prezenta pe langa actul de identitate si documentul care face dovada schimbarii numelui.
Textul HG contine o regula referitoare la valabilitatea de un an a cursului de pregatire teoretica si practica, care opereaza de la data absolvirii.
Prin HG se instituie o norma tranzitorie referitoare la situatia candidatilor care au fost declarati ”admis” la proba teoretica, dar nu au finalizat inca examenul pentru obtinerea permisului de conducere, precum si o norma referitoare la situatia candidatilor la examenul pentru obtinerea permisului de conducere din categoria AM, care fac dovada ca au absolvit un curs de legislatie rutiera in cadrul unei unitati autorizate de pregatire a conducatorilor de autovehicule, anterior datei de 19 ianuarie 2013.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Se modifica ceva la fondul de handicap, incepand cu Ianuarie 2025? Exista o documentatie referitoare la fondul de handicap ce trebuie trimisa undeva pe langa fondul de handicap pe care il platim lunar?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem o salariata care la data de 16.01.2023 indeplineste cumulativ conditiile de varsta standard si stagiul minim de cotizare pentru pensionare la data respectiva avea varsta de 62 ani. Prin cerere, solicita ramanerea in activitate pana la implinirea varstei de 65 ani cf. art. 56 4 CM. Pana la data prezentei au trecut aproape 2 ani. Intelegem din noua lege HG 181/2024 art. 19 alin. 2 ca nu va putea beneficia de ramanerea in activitate pana la implinirea varstei de 70 ani, dar poate beneficia de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<