Ministerul Justitiei a elabora Regulamentul din data de 1 octombrie 2012 privind procedura de evaluare a performantelor profesionale individuale ale personalului auxiliar de specialitate, precum si ale personalului conex din cadrul instantelor judecatoresti
Regulamentul a fost publicat in Monitorul Oficia nr. 720 din 24 octombrie 2012
ART. 1
(1) Prezentul regulament se aplica personalului auxiliar de specialitate si personalului conex din cadrul instantelor judecatoresti.
(2) Evaluarea performantelor profesionale individuale are ca scop aprecierea obiectiva a activitatii personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex, prin compararea gradului de indeplinire a obiectivelor si a criteriilor de evaluare stabilite pentru perioada respectiva cu rezultatele obtinute in mod efectiv.
ART. 2
(1) Activitatea personalului auxiliar de specialitate si a personalului conex al instantelor judecatoresti este evaluata anual de catre conducatorul instantei judecatoresti in care isi desfasoara activitatea, prin acordarea calificativelor "foarte bine", "bine", "satisfacator" si "nesatisfacator", la propunerea grefierului-sef sau primului grefier, dupa caz.
(2) Absolvirea oricarei forme de pregatire continua, organizata de Şcoala Nationala de Grefieri sau, dupa caz, de institutiile de profil, constituie un punctaj care se are in vedere la evaluarea anuala a personalului auxiliar al instantelor judecatoresti.
(3) Evaluarile si calificativele anuale se pastreaza la dosarul profesional personal.
(4) In cazul specialistilor IT, evaluarea se realizeaza cu sprijinul compartimentului de specialitate informatica din cadrul Ministerului Justitiei si se semneaza atat de presedintele instantei, cat si de catre seful compartimentului informatic din cadrul Ministerului Justitiei.
(5) La evaluarea activitatii personalului auxiliar de specialitate cu functii de conducere se va avea in vedere si modul de indeplinire a atributiilor manageriale.
(6) Evaluarea personalului prevazut de prezentul regulament, detasat sau delegat la alte institutii, se face de institutia la care acesta functioneaza, in raport cu specificul activitatii desfasurate.
ART. 3
(1) Perioada evaluata este cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie din anul pentru care se face evaluarea.
(2) Perioada de evaluare este cuprinsa intre 1 ianuarie - 1 martie din anul urmator perioadei evaluate.
(3) Sunt exceptate de la evaluarea anuala, desfasurata in perioada prevazuta la alin. (2), urmatoarele categorii de salariati:
a) persoanele angajate ca debutanti, pentru care evaluarea se face dupa expirarea perioadei corespunzatoare stagiului de debutant;
b) persoanele al caror contract individual de munca este suspendat, in conditiile legii, pentru care evaluarea se face la expirarea unei perioade cuprinse intre 6 si 12 luni de la reluarea activitatii.
ART. 4
In mod exceptional, evaluarea performantelor profesionale individuale se face si in cursul perioadei evaluate, in urmatoarele cazuri:
a) atunci cand pe parcursul perioadei evaluate raportul de munca al salariatului inceteaza, se suspenda sau se modifica in conditiile legii. In acest caz, salariatul va fi evaluat pentru perioada de pana la incetarea, suspendarea sau modificarea raportului de munca. La obtinerea calificativului anual va fi avut in vedere, in functie de specificul atributiilor prevazute in fisa postului, si calificativul obtinut inainte de suspendarea sau modificarea raportului de munca;
b) atunci cand pe parcursul perioadei evaluate raportul de serviciu sau, dupa caz, raportul de munca al evaluatorului inceteaza, se suspenda sau se modifica, in conditiile legii. In acest caz, evaluatorul are obligatia ca, inainte de incetarea, suspendarea sau modificarea raportului de serviciu ori a raportului de munca, dupa caz, intr-o perioada de cel mult 15 zile calendaristice de la incetarea sau modificarea raportului de serviciu ori a raportului de munca, sa realizeze evaluarea performantelor profesionale individuale ale salariatilor din subordine. Calificativul acordat se va lua in considerare la evaluarea anuala a performantelor profesionale individuale ale acestora;
c) la sfarsitul perioadei de stagiu pentru personalul debutant.
AICI Integral cuprinsul Regulamentului privind Procedura de evaluare a performantelor profesionale individuale ale personalului auxiliar si ale personalului conex din cadrul instantelor de judecata