Inalta Curte de Casatie si Justitie
Biroul de Informare si Relatii Publice
COMUNICAT
In sedinta din 6 iunie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul competent sa judece recursul in interesul legii, legal constituit in fiecare dintre cauze, a solutionat un numar de 2 recursuri in interesul legii, fiind pronuntate urmatoarele solutii:
Decizia nr.8 in dosarul nr. 7/2011.
Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Brasov si stabileste ca:
Judecatorul care a participat la judecarea recursului impotriva incheierii prin care s-a solutionat propunerea de luare sau prelungire a masurii arestarii preventive a invinuitului sau inculpatului in cursul urmaririi penale, nu devine incompatibil sa judece cauza in fond, apel sau recurs.
Obligatorie, potrivit art. 4145 alin.4 din Codul de procedura penala.
Pronuntata, in sedinta publica, azi 6 iunie 2011.
Decizia nr.9 in dosarul nr. 8/2011.
Admite recursul in interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si stabileste ca:
Hotararile definitive in care persoana condamnata nu este autorul infractiunii, o alta persoana utilizand, in mod fraudulos, identitatea celui condamnat, sunt supuse cazului de revizuire prevazut de art. 394 alin. 1 lit. a din Codul de procedura penala.
Hotararile definitive prin care o persoana care a savarsit o infractiune si uzand, in mod fraudulos, de identitatea altei persoane sau a unei persoane inexistente, a fost condamnata sub o identitate nereala, sunt supuse cazului de contestatie la executare prevazut de art. 461 lit. d teza a II-a Cod procedura penala, ce vizeaza orice alt incident ivit in cursul executarii.
Obligatorie, potrivit art.4145 alin.4 din Codul de procedura penala.
Pronuntata, in sedinta publica, azi 6 iunie 2011.
Dupa redactarea considerentelor si semnarea deciziilor, acestea se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<