Bursa Romana de Marfuri va actiona in
instanta ANRMAP in eventualitatea in care raspunsul institutiei la solicitarea de a organiza o
piata bursiera a medicamentelor este negativ, a declarat presedintele director general al BRM, Gabriel Purice, la o prezentare a evolutiilor bursiere.
"Am discutat cu Ministerul Sanatatii in privinta tranzactionarii medicamentelor pe bursa de marfuri, institutie ce sustine acest proiect. ANRMAP il blocheaza, insa, in momentul de fata. Nu in scris, dar verbal. Au propus ca solutie vanzarea medicamentelor prin Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Bursa Romana de Marfuri va actiona in instanta ANRMAP daca raspunsul institutiei la aceasta solicitare este negativ', a afirmat Gabriel Purice.
Provocarile promovarii medicamentelor pe piata bursiera constau in rezistenta autoritatilor la aceasta idee, potrivit reprezentantilor BRM.
"Daca in alte state nu se simte nevoia tranzactionarii pe aceasta categorie de produse, nu inseamna ca pentru Romania nu reprezinta o solutie, cand stim bine ca problemele din zona farmaceutica si din sanatate sunt subiecte incinse", a precizat presedintele BRM, Septimiu Stoica.
Conform BRM,
tranzactionarea medicamentelor la bursa de marfuri presupune o scadere a costurilor de tranzactionare, a cheltuielilor de operare, precum si transparenta, egalitate, viteza si eficienta.
''Sunt produse fungibile, substituibile, apar mai multi cumparatori si vanzatori. Lumea bursiera din ultimii ani este intr-o cautare infometata de produse noi, se inventeaza produse noi, mai ales in zona financiara" a adaugat Septimiu Stoica.
Sursa Agerpres
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<