In perioada 2 – 8 iunie 2013 se va desfasura la Novi Sad, Serbia, a VIII-a editie a „Şcolii de vara pentru tinerii magistrati din Europa de Sud–Est”. Evenimentul este organizat de Initiativa Regionala Anticoruptie (RAI) din cadrulConsiliului Regional de Cooperare in colaborare cu Academia Judiciara din Serbia.
Vor participa cate 2 tineri magistrati, un judecator si un procuror, din fiecare stat membru al Initiativei – Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia.
Conditiile de participare eliminatorii impuse de catre organizatori sunt:
- experienta cuprinsa intre 1 si 5 ani, cea in domeniul luptei impotriva coruptiei constituind un avantaj,
- cunoasterea limbii engleze (CV-ul va fi redactat in limba engleza),
- sa nu fi participat la niciuna din editiile anterioare ale Şcolii de vara,
- motivatie de a participa la Școala de vara și completarea unui chestionar ce va fi transmis individual.
Evenimentul are ca tema „Standardele anticoruptie in practica”, iar cursurile vor fi sustinute in limba engleza.
Toate costurile aferente participarii (transport, cazare, masa) vor fi suportate de catre organizatori.
In dorinta de a oferi posibilitatea tuturor tinerilor magistrati romani de a beneficia de acest eveniment, Ministerul Justitiei invita judecatorii si procurorii interesati sa se inscrie in vederea selectarii reprezentantilor Romaniei la Scoala de Vara din acest an. Inscrierea se va face prin transmiterea unuiCurriculum Vitae, pana vineri, 26 aprilie 2013,prin fax: 037.204.10.61 sau la adresele de e-mail stanase@just.ro si anca.stroe@just.ro.
In urma analizarii CV-urilor, numele reprezentantilor romani la Scoala de Vara 2013 vor fi afisate pe site-ul www.just.ro la data de 30 aprilie 2013. Pentru informatii suplimentare, persoane de contact sunt Sorin Tanase, telefon: 037.204.1063 și Anca-Luminita Stroe, telefon: 037.204.1062.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<