In perioada 2 – 8 iunie 2013 se va desfasura la Novi Sad, Serbia, a VIII-a editie a „Şcolii de vara pentru tinerii magistrati din Europa de Sud–Est”. Evenimentul este organizat de Initiativa Regionala Anticoruptie (RAI) din cadrulConsiliului Regional de Cooperare in colaborare cu Academia Judiciara din Serbia.
Vor participa cate 2 tineri magistrati, un judecator si un procuror, din fiecare stat membru al Initiativei – Albania, Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia si Slovenia.
Conditiile de participare eliminatorii impuse de catre organizatori sunt:
- experienta cuprinsa intre 1 si 5 ani, cea in domeniul luptei impotriva coruptiei constituind un avantaj,
- cunoasterea limbii engleze (CV-ul va fi redactat in limba engleza),
- sa nu fi participat la niciuna din editiile anterioare ale Şcolii de vara,
- motivatie de a participa la Școala de vara și completarea unui chestionar ce va fi transmis individual.
Evenimentul are ca tema „Standardele anticoruptie in practica”, iar cursurile vor fi sustinute in limba engleza.
Toate costurile aferente participarii (transport, cazare, masa) vor fi suportate de catre organizatori.
In dorinta de a oferi posibilitatea tuturor tinerilor magistrati romani de a beneficia de acest eveniment, Ministerul Justitiei invita judecatorii si procurorii interesati sa se inscrie in vederea selectarii reprezentantilor Romaniei la Scoala de Vara din acest an. Inscrierea se va face prin transmiterea unuiCurriculum Vitae, pana vineri, 26 aprilie 2013,prin fax: 037.204.10.61 sau la adresele de e-mail stanase@just.ro si anca.stroe@just.ro.
In urma analizarii CV-urilor, numele reprezentantilor romani la Scoala de Vara 2013 vor fi afisate pe site-ul www.just.ro la data de 30 aprilie 2013. Pentru informatii suplimentare, persoane de contact sunt Sorin Tanase, telefon: 037.204.1063 și Anca-Luminita Stroe, telefon: 037.204.1062.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<