Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Noutati Juridice 2024 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Veniturile obtinute din monedele virtuale, impozitate si raportate

Veniturile pe care o persoana le obtine din tranzactionarea monedelor virtuale vor fi impozitate si raportate prin declaratia unica, dupa modificarea Codului fiscal.

Desi moneda virtuala cea mai populara care a aniversat de curand un deceniu de existenta a pierdut drastic din valoarea de tranzactionare, autoritatile romane vor sa fiscalizeze corespunzator si aceasta activitate. Pe scurt, se modifica Codul fiscal pentru a include si astfel de venituri impozabile pentru a se inlatura complet orice intrebare cu privire la situatia acestor bani obtinuti din tranzactionare.

In prezent, Codul fiscal prevede ca veniturile din alte surse, pe langa cele prevazute expres in Codul fiscal, pot contine si alte venituri decat cele prevazute expres.

In schimb, un proiect de act normativ ar putea include noi forme de venituri (din alte surse) impozabile.

Astfel, actul normativ, daca va intra in vigoare, ar putea prevedea expres ca veniturile din transferul de moneda virtuala vor fi considerate venituri (din alte surse) impozabile.

 

Citeste si:

 

Atentie! Pentru a intra o in vigoare o astfel de prevedere, actul normativ va trebui sa fie adoptat de Camera Deputatilor, promulgat de Presedintele Romaniei si publicat in Monitorul Oficial.

Plata impozitului s-ar face de catre persoana care realizeaza venituri din transfer de moneda virtuala, prin aplicarea unei cote de 10%, de catre contribuabil, asupra venitului brut realizat. Calcularea impozitului datorat s-ar face pe baza declaratiei unice.

Motivul pentru care s-a propus includerea veniturilor din transferul de moneda virtuala in cadrul veniturilor din alte surse este, conform motivarii acestei propuneri, „imbunatatirea conformarii fiscale in domeniul taxarii veniturilor obtinute din transferul monedelor virtuale prin reducerea incertitudinii si clarificarea acestuia din punct de vedere al taxarii”.

impozitare bitcoin ethereum declaratia unica

Sa nu uitam! Considerarea veniturilor din transferul de moneda virtuala ca fiind impozabile nu transforma astfel de monede in monede ale caror acceptare la plata este obligatorie. Astfel de monede virtuale sunt considerate de catre Banca Nationala a Romaniei ca active speculative.

Proiectul de lege in varianta adoptata deja de Senat poate fi descarcat in format .PDF dand click AICI!

 

S-ar putea sa te intereseze si: Codul Fiscal include de acum si noua taxa pe stalp


Florin Amariei
de Florin Amariei
Redactor

Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie.  In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.  

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Veniturile obtinute din monedele virtuale, impozitate si raportate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI