Club Juridic - Tu intrebi, Specialisti raspund!

Incetarea CIM in perioada de proba


Cuvinte cheie: proceduri, Codul muncii, incetare, CIM

Am fost angajata in data de 01.03.2013, am semnat un contract de munca, in 2 exemplare, precizand ca exemplarul care trebuia sa-mi revina nu l-am mai primit.In data de 09.04.2013,mi-a fost inmanata o notificare prin care mi se aducea la cunostinta incetarea contractului individual de munca (inregistrat in REGES NR. SI DATA)in baza art. 31, alin. 3, din legea nr. 53/2003.


Intrebarea mea este, urmatoarea: Mai pot face ceva privitor la aceasta concediere, chiar daca in contract era prevazuta acea perioada de proba de 3 luni, in care oricare dintre parti poate renunta la contract in baza unei simple notificari?

Precizez ca nu am comis nici o incalcare grava sau mai putin grava a vreunui regulament, am corespuns din punct de vedere profesional functiei pe care am ocupat-o aducand in acest sens documente justificative.

Raspuns:
Incetarea contractului de munca in perioada de proba (art. 31 alin. (3) din Codul muncii
republicat), este cea mai simpla metoda de incetare a CIM, aceasta neavand nevoie de nici o motivare.

Astfel, are loc incetarea raporturilor de munca, la initiativa oricareia dintre parti, printr-o simpla notificare.

Puteti contesta aceasta decizie, insa decizia este perfect legala si nu veti avea sanse de castig.

Data aparitiei: 17 Aprilie 2013

Cat de utila va este aceasta informatie?

Noteaza folosind stelele!

Rating:

Nota: 5 din 1 voturi
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

ClubJuridic.ro - intrebarea zilei

ORDONANTA DE PLATA

Intrebare: Buna ziua, vreau sa va adresez o intrebare, o societate care a prestat anumite servicii pentru o institutie publica pe baza unor contracte de prestari servicii. In contracte se stipuleaza exact faptul ca neplata in termen de 30 zile a facturilor de la eliberare se penalizeaza cu 0,1%/zi. Plata facturilor s-a facut prin transfer bancar, insa nu se preciza concret ce reprezinta sumele respective. S-au inregistrat penalitati de intarziere in cateva randuri, am format un tabel cu nr.factura, data,scadenta, data scazentei/zile intarziere,sold, data incasarii,restante de incasat prin plati partiale.In urma calculelor totale a reiesit o suma care reprezinta debitul total si pe care am facturat-o catre institutiedebitior si am trimis-o prin intermediul postei, avand confirmarea de plata, prin care se adevereste primirea prin seceatara. Am introdus o cerere de chemare in judecata prin ordonanta de plata insa prin intampinare,debitoare invoca faptul ca factura nu este certa, lichida si exigibila datorita faptului ca factura nu a fost semnata si stampilata de catre institutiedirector. Contractele de prestari servicii nu reprezinta creante certe,lichide si exigibile? Confirmarea de primire, nu echivaleaza cu semnarea facturii? Cu stima!

Raspuns: Caracterul cert al creantei rezulta din insusi actul de creanta sau si din alte acte, chiar neauten... [citeste tot raspunsul aici...]Top articole

 NOUL COD RUTIER - actualizat [Vizualizari: 389060]
 Acte necesare - Cazier judiciar [Vizualizari: 379187]
 Codul Civil [Vizualizari: 297033]
 Cod CAEN - Actualizat 2008 [Vizualizari: 257357]
 Codul familiei - actualizat [Vizualizari: 180357]

E-articole juridice

Mai aproape de dumneavostra

Atentie, Juristi!
Noul Cod Civil a modificat Modelele de Contracte folosite!
Cititi cele 38 de modificari care va pot afecta activitatea
Descarcati GRATUIT Raportul Special
Contractele din Noul Cod Civil – Reguli si Exemple

Da, vreau sa primesc newsletterul zilnic cu stiri, noutati, articole, dezbateri pe teme juridice