In data de 5 octombrie 2013, incepand cu ora 10.00, in Sala de conferinte a Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”, din Bucuresti, Splaiul Unirii nr. 176, sector 4, va avea loc Conferinta internationala „STAT, JUSTITIE SI MEDIERE”.
Conferinta este organizata de Asociatia Magistratilor Europeni care Sustin Medierea (GEMME) – Sectiunea romana, in parteneriat cu Asociatia Centrul Mediatorilor Profesionisti – Bucuresti, Asociatia profesionala „Mediere Bucuresti – Ilfov”, Asociatia Centrul de Mediere Buzau, Ministerul Justitiei, Institutul National al Magistraturii, Editura Universitara.
Evenimentul isi propune sa faca o prezentare a modului in care medierea a fost implementata si functioneaza in Romania si in alte state membre ale Uniunii Europene, din perspectiva Directivei 2008/52/CE privind unele aspecte ale medierii in materie civila si comerciala. Totodata vor fi abordate aspecte concrete ale medierii in diverse domenii judiciare si vor fi puse in discutie probleme legate de obligativitatea medierii, standarde internationale in mediere, unicitate/pluralism asociativ, planurile de viitor in promovarea si aplicarea pe scara larga a acestei metode alternative de solutionare a litigiilor la nivel national si european.
La aceasta conferinta urmeaza sa participe mediatori, magistrati, avocati, notari, juristi din Romania si din strainatate, precum si alte persoane interesate in dezbateri privind viitorul medierii in statele Uniunii Europene.
Pentru detalii organizatorice, puteti lua legatura cu persoanele de contact dl. Constantin Ion (e-mail: mediator.constantin@gmail.com), respectiv d-na Lucia Zaharia (e-mail: lucia_zaharia@yahoo.com).
Mai multe informatii, agenda de desfasurare a conferintei, precum si formularul de inscriere la acest eveniment, pot fi consultate
aici.
Inscrierea participantilor se va face prin expedierea formularului de inscriere prin e-mail la adresa mediator.constantin@gmail.com.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<