Camera Deputatilor are in lucru un proiect de lege pentru modificarea art. 21 alin. (2) din Legea contenciosului Administrativ nr. 554/2004.
„In conformitate cu prevederile art. 134.2 din Regulamentul Camerei Deputatilor, republic, cu modificarile si completarile ulterioare, „in cazurile de neconstitutionalitate constatate potrivit art. 147 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata, dispozitiile declarate neconstitutionale din legi, din regulamente si din ordonantele aprobate prin lege isi inceteaza efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curtii Constitutionale, termen pe durata caruia aceste dispozitii sunt suspendate de drept.
In cazul in care Camera Deputatilor a fost prima Camera sesizata, Biroul permanent va sesiza Comisia juridica, de disciplina si imunitati si comisia in al carui domeniu de activitate se incadreaza respectivul act normativ in vederea reexaminarii si punerii lor in acord cu prevederile Constitutiei.
Textele revizuite se constituie intr-o initiativa legislativa care se distribuie deputatilor. Dupa trecerea unui termen de 7 zile, inauntrul caruia sa pot depune amendamente, cele doua comisii elaboreaza, in termen de 5 zile, un raport asupra initiativei legislative care se supune dezbaterii si adoptarii plenului Camerei Deputatilor. Initiativa legislativa se adopta cu majoritatea ceruta de caracterul actului normativ si se trimite Senatului”, au comunicat membrii Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor.
Articol unic – Alineatul (2) al articolului 21 din Legea contenciosului Administrativ nr. 554/2004, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 1154 din 7 decembrie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(2) Constituie motiv de revizuire, care se adauga la cele prevazute de Codul de procedura civila, incalcarea prioritatii dreptului comunitar printr-o hotarare ramasa definitiva si irevocabila, reglementat de art. 148 alin. (2) coroborat cu art. 20 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata. Hotararea se comunica partii interesate in termen de 30 de zile de la pronuntare. Cererea de revizuire se introduce in termen de 15 zile de la comunicare si se solutioneaza de urgenta si cu precadere, intr-un termen de maximum 60 de zile de la inregistrare”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<