La data de 14 iunie 2011 Ministerul Justitiei a supus dezbaterii publice proiectul Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor procurorilor a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.
Principalele reglementari propuse se refera la abaterile disciplinare, procedura disciplinara, organizarea Inspectiei judiciare si statutul inspectorilor judiciari.
In vederea adoptarii unui punct de vedere unitar, in interesul sistemului judiciar, cu privire la aspectele ce constituie obiectul acestor propuneri legislative, Consiliul Superior al Magistraturii a consultat instantele si parchetele, centralizarea observatiilor si propunerilor formulate fiind in curs de desfasurare.
De asemenea, va fi organizata o intalnire comuna a reprezentantilor Consiliului Superior al Magistraturii, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, asociatiilor de magistrati si ai lnspectiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, in ziua de vineri, 08 iulie 2011, ora 10.00, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii.
Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii
Judecator NICOLAE HORATIUS DUMBRAVA
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am dori sa ne precizati carei categorii de varsta a copiilor angajatilor pot fi acordate sumele suportate de catre angajator pentru plasarea copiilor angajatilor proprii in unitati de educatie timpurie, potrivit legii, in limita stabilita de acesta, dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil. In cazul sumelor platite direct de catre angajat, acestea se acorda de catre angajator, in limita aceluiasi plafon, pe baza documentelor justificative prezentate de angajat, mai precis daca le...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem o angajata de cetatenie ucraineana pentru care am dori sa stim daca se aplica aceleasi reguli cu privire la concediul de crestere copil? Ne-a anuntat ca isi doreste, insa nu stim care ar fi procedura, daca ar fi una diferita. Ca si documente de identificare are pasaport si un permis de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare, atat. Este angajata cu contract pe perioada determinata, pe care il prelungim din 6 in 6 luni fiindca asa e stabilit legal.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem nevoie urgent de un raspuns la urmatoarea speta. Avem un angajat cu norma partiala de 25 ore pe saptamana. Va rugam sa ne comunicati daca repartizarea timpului de lucru INEGAL se poate aplica si In cazul CIM cunorma partiale sau numai in cazul CIM cu norma intreaga. De asemenea va rog sa ne spuneti daca in cuprinsul actului aditional/cim este obligatoriu mentionarea intervalului zilnic intervalul de ore in care se va lucra zilnic reprezentat de cele 25 ore pe saptamana.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<