Ordonanta Guvernului nr. 43/1997, republicata se modifica pentru ca toate municipiile din Romania sa aiba sosele de centura sau, cum spun initiatorii, "variante ocolitoare" pana in anul 2027.
Un nou proiect de lege modifica OG nr. 43/1997 astfel incat fiecare municipiu din Romania sa aiba sosele de centura sau variante ocolitoare.
"Legislatia in vigoare ridica numeroase dificultati in punerea lor in practica. Aspecte precum delimitarea raspunderilor intre autoritati pentru efectuarea de lucrari, finantarea lucrarilor de reparatii curente si asigurarea sigurantei circulatiei sau prevederi legeate de organizarea de manifestari de interes local nu sunt clarificate sau just legiferate", sustin initatorii in expunerea de motive atasata proiectului de lege.
Acestia mai arata, printre altele, ca pentru a veni "in sprijinul fluidizarii circulatiei, a evitarii ca traficul rutier care nu are ca tinta localitatile respective sa aglomereze inutil strazile din interiorul localitatilor, se propune modificarea art. 37 astfel incat administratorul sa aiba obligatia de a construi variante ocolitoare in baza unor studii de trafic actualizate periodic".
Semnatarii proiectului de lege sustin ca actul normativ in vigoare este mult prea vag si lasa "la latitudinea autoritatilor decizia de a realiza sau nu studii de trafic". Totodata, "le lasa marja in privinta amplasarii variantelor ocolitoare, astfel ca cele mai multe orase si municipii din Romania nu dispun de astfel de drumuri".
"Obiectivul care ar trebui sa fie atins este ca toate municipiile sa dispuna de variante ocolitoare pana in anul 2027", mai sustin alesii.
Conform propunerii, art. 37 din OG. nr. 43/1997, republicata se va actualiza astfel:
In prezent, art. 37 prevede urmatoarele:
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Pachet Teste REZOLVATE pentru reusita la examenul de titularizare in invatamantul prescolar - EDUCATORI 2 culegeri
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Ideea de modificare a OG nr. 43/1997 apartine deputatului UDMR Benedek Zacharie, iar alaturi de acesta au semnat si: Császár Károly Zsolt - senator UDMR; Cseke Attila-Zoltan - senator UDMR; Novák Csaba-Zoltán - senator UDMR; Tánczos Barna - senator UDMR; Turos Lóránd - senator UDMR; Ambrus Izabella-Agnes - deputat UDMR; Antal István-János - deputat UDMR; Apjok Norbert - deputat UDMR; Bende Sándor - deputat UDMR; Benkő Erika - deputat UDMR; Biro Zsolt-Istvan - deputat UDMR; Csép Éva-Andrea - deputat UDMR; Csoma Botond - deputat UDMR; Erdei-Dolóczki István - deputat UDMR; Farago Petru - deputat UDMR; Kelemen Hunor - deputat UDMR; Korodi Attila - deputat UDMR; Kulcsár-Terza József-György - deputat UDMR; Magyar Loránd-Bálint - deputat UDMR; Márton Árpád-Francisc - deputat UDMR; Sebestyén Csaba-István - deputat UDMR; Szabó Ödön - deputat UDMR; Vass Levente - deputat UDMR.
Procedura de urgenta nu a fost solicitata pentru B46/2019.
Guvernul nu a oferit inca un punct de vedere.
Actul a fost inregistrat pentru dezbatere la Senat, asadar deputatii vor avea decizia finala.
Atentie! Proiectul de lege nu se aplica in prezent. Pentru a intra in vigoare este nevoie de votul senatorilor, al deputatilor, de promulgarea Presedintelui si de publicarea in Monitorul Oficial!
In tara noastra exista in momentul de fata urmatoarele municipii:
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri