Odata cu relaxarea restrictiilor, au fost instituite noi reguli. Acum avem un triaj pe care trebuie sa-l efectueze angajatii localurilor, dar care este putin diferit fata de cel realizat la intrarea in spatii inchise.
Romanii care vor sa iasa la terasa vor trebui sa retina ca se vor intalni cu o noua metoda de acceptare a accesului: triajul observational. Acesta difera de triajul epidemiologic si vom afla mai jos exact care sunt lucrurile pe care trebuie sa le retina atat persoanele in cautare de o bautura rece, cat si cei care vor sa viziteze anumite locuri.
Personalul angajat al unitatii care serveste bauturi sau mancare va realiza pentru fiecare persoana care doreste sa paseasca in incinta un triaj observational, adica va urmari modul in care se prezinta vizitatorii/clientii si va decide daca acestia pot sa ramana sau trebuie sa paraseasca localul, in functie de starea de sanatate pe care o au. Clientilor nu li se masoara temperatura, iar cei care vor face acest triaj observational nu trebuie sa aiba vreo pregatire speciala in acest sens. In cazul in care se constata semne de raceala, temperatura ridicata sau alte indicii cu privire la posibila prezenta a vreunui simptom care poate fi asociat cu boala Covid 19, accesul persoanelor identificate va fi refuzat.
Angajatorii ar trebui sa aiba un set de reguli accesibil tuturor angajatilor si, dupa preferinte, acesta poate fi vizibil si clientilor pentru a nu exista disensiuni cu privire la aplicarea masurilor obligatorii.
In plus, la intrarea intr-un local pot fi afisate regulile impuse de autoritati care trebuie obligatoriu respectate pentru a nu se lasa loc de interpretari.
Acesta este triajul observational care se realizeaza pentru spatiile deschise, unde se poate servi bautura sau mancare.
Reamintim tuturor celor interesati ca aceste limitari au fost stabilite pentru ca raspandirea virusului SARS-CoV-2 sa fie impiedicata cat mai mult cu putinta. Totodata, nu uitati ca pana la o alta eventuala decizie cu privire la masurile de relaxare a restrictiilor, la o masa pot sa stea maximum 4 persoane, primirea clientilor trebuie notata intr-un registru pentru a se putea urmari desfasurarea unei posibile infectii, iar personalul angajat trebuie sa poarte masti si manusi. Bineinteles, dezinfectarea trebuie facuta regulat si trebuie sa existe recipiente dedicate pentru curatarea periodica a mainilor.
Triajul epidemiologic se face la intrarea intr-un spatiu public inchis (hotel, magazin, restaurant, institutie publica samd.) care presupune masurarea temperaturii cu un termometru digital. Aceasta valoare nu trebuie sa depaseasca 37,3 grade. Totodata, persoana care va intreprinde aceasta actiune va trebui sa fie atenta si alte simptome care pot fi asociate bolii Covid-19 sau unui sistem imunitar scazut. Simultan, vor trebui sa se asigure ca masca de protectie este purtata. Si in aceasta situatie, persoana care realizeaza triajul nu trebuie sa aiba o pregatire speciala in acest sens.
Memorator Gramatica Gimnaziu
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Atentie! Constatarea oricaror dintre simptome nu se poate nota, inregistra sau raporta. Se incalca normele GDPR in vigoare!
Triajul la terasa si triajul in spatii inchise nu sunt lucruri complicate, insa toti operatorii trebuie sa fie atenti pentru a indeplini rigorile legii.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri