Senatul Romaniei nu reuseste sa ofere avizul pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Calin Popescu Tariceanu si a amanat din nou votul.
Comisia Juridica a Senatului Romaniei a amandat din nou dezbaterile privind raportul pe care membrii Comisiei trebuie sa il dea privind solicitarea DNA de avizare a urmarii penale pentru presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.
Directia Nationala Anticoruptie sustine ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, ar fi primit indirect, in perioada 2007 - 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.
DNA sustine ca in acest dosar se desfasoara acte de urmarire penala si fata de alte persoane pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita, iar in ceea ce il priveste pe Tariceanu, in conformitate cu prevederile legale si constitutionale, efectuarea urmaririi penale pentru infractiunea de luare de mita este conditionata de obtinerea unui aviz din partea Senatului.
"Nu e nimic subit. Daca va uitati pe ordinea de zi a comisiilor din Senat, o sa vedeti ca ele se desfasoara in acelasi timp de foarte multe ori si multi membri din Comisia Juridica sunt membri si in alte comisii. Pur si simplu despre asta a fost vorba. Nu e o prezenta obligatorie, fiecare decide la ce comisie merge, in functie de prioritati. Daca au fost alte comisii la care trebuiau sa mearga colegii mei, au decis sa mearga", a explicat Robert Cazanciuc motivele pentru care nu s-a intrunit cvorumul in Comisia Juridica in cadrul careia ar fi trebuit discutata solicitarea DNA de ridicare a imunitatii parlamentare in cazul lui Calin Popescu Tariceanu.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Fise distractive pentru gradinita
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
Intrebat daca votul privind solicitatea DNA in privinta presedintelui Senatului nu este o prioritate pentru Comisia Juridica, Robert Cazanciuc a raspuns: "De ce ar fi o prioritate acest raport? Trebuie sa punem in primul rand dosarele penale sau ceea ce asteapta oamenii de la noi, diverse acte normative care sa le reglementeze viata? Deci dosarul penal este prioritatea comisiei juridice? Cred ca prioritare sunt legile asteptate de cetateni din partea noastra care sa le faca viata mai buna".
Dosarul lui Calin Popescu Tariceanu are peste 70 de volume si cuprinde peste 17.000 de pagini.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri