Institutul National al Magistraturii anunta organizarea celei de a saptea editii a Concursului de referate pe teme de jurisprudenta a Curtii Europene a Drepturilor Omului, adresat auditorilor de justitie (anii I, ambele serii si anul II).
Organizarea acestui concurs se inscrie in preocuparile Institutului de accentuare a componentei europene a pregatirii viitorilor judecatori si procurori si de facilitare a accesului acestora la diferite stagii si vizite de studiu organizate in cadrul institutiilor europene de profil constituind, totodata, un prim pas important in pregatirea altor concursuri si evenimente internationale privind formarea initiala derulate de INM.
Auditorii care doresc sa participe sunt asteptati sa depuna o cerere de inscriere, impreuna cu un CV, la Secretariatul formarii initiale al INM (etaj III) pana la data de 1 aprilie 2011, precizand totodata si numele coordonatorului de referat (dintre formatorii Institutului, dupa consultarea prealabila a acestuia).
Termenul limita pentru depunerea referatelor la Secretariatul formarii initiale este 25 aprilie a.c. Lucrarile vor fi depuse atat in format de hartie, cat si pe suport electronic (CD), urmand ca din numarul total de lucrari depuse sa fie selectate 10. Cele 10 referate selectate vor fi sustinute public pe data de 9 mai 2011, in fata unui juriu extern alcatuit din personalitati ale vietii juridice atasate problematicii drepturilor omului. Tematica lucrarilor este lasata la alegerea participantilor, cerinta esentiala fiind ca aceasta sa nu exceada domeniului drepturilor omului.
Cerintele de redactare a referatelor sunt urmatoarele: maxim 25 de pagini, font Times New Roman, caractere de 12, spatiere la un rand si jumatate.
Cele mai apreciate lucrari vor fi premiate dupa cum urmeaza:
- premiul pentru cea mai buna lucrare
- premiul pentru cea mai buna sustinere orala a lucrarii
Auditorii premiati vor avea posibilitatea de a efectua, dupa absolvirea INM, stagii de pregatire si/sau vizite de studiu la sediul Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Administratorul doreste sa schimbe sistemul de evidenta/pontaj privind prezenta angajatilor la locul de munca. Este vorba de un sistem inchis, o tableta pe care angajatul va semna la intrarea in incinta societatii, in acelasi timp se va face si o poza a angajatului; la fel se va intampla la iesirea din unitate a angajatului la sfarsitul programului de lucru. Informatiile mentionate se vor pastra pana la sfarsitul lunii sau cel mult 2 saptamani dupa, cand persoana desemnata cu centralizarea si...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<