Elevii din statul american Ohio pot oferi raspunsuri gresite din punct de vedere stiintific, daca religia pe care o au le dicteaza altfel. Profesorii sunt obligati sa le accepte.
Camera Deputatilor din statul american Ohio a adoptat un proiect de lege prin care elevii sunt protejati de penalizari pentru raspunsuri gresite din punct de vedere stiintific. Acestia pot invoca ca religia le dicteaza astfel si nu pot fi admonestati de profesori sau sanctionati.
"Student Religious Liberties Act" stabileste ca elevii pot sa greseasca din punct de vedere stiintific la orice materie, daca argumenteaza ca raspunsul oferit este dat in baza crezului religios. Acest lucru este valabil pentru intreg spectrul de studiu, inclusiv la capitolul biologie, fizica si/sau chimie. Actul a fost sustinut de toti republicanii din Camera Deputatilor din Ohio (Camera Reprezentantilor) si merge acum in Senat, unde tot republicanii sunt majoritari. Politicienii deja sustin ca actul va trece si ca elevii vor primi noi drepturi "de care cu siguranta se vor bucura".
O publicatie locala a chestionat unii parinti despre aceasta noutate legislativa. Rezultatul interviurilor stradale a relevat faptul ca acestia nu s-ar impotrivi modificarilor Codului educatiei.
Conform actului normativ trimis deja la Senat, elevii ar urma sa fie evaluati in functie de relevanta si esenta celor prezentate, si nu in functie de acuratetea informatiilor valabile in lumea reala.
Pe langa aceasta masura controversata pentru cadrele didactice si comunitatea stiintifica, actul adoptat mai prevede:
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Atentie! Chiar daca aceste prevederi sunt in textul proiectului de lege, un parlamentar (congressman) a spus ca elevii vor putea fi in continuare penalizati pentru prezentarea unor lucrari gresite din punct de vedere evolutionist. Lucrul acesta nu este, insa, stipulat in proiectul de act normativ. Cel mai probabil, senatorii vor trebui sa lamureasca aceasta situatie.
Prevederile proiectului de act normativ inca nu se aplica. Senatorii vor trebui sa isi dea si ei acordul pentru ca modificarile de mai sus sa fie ratificate. Lucrul acesta, insa, este ca si facut. Mai ramane doar oficializarea unanimitatii politicienilor asupra acestei chestiuni.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri