Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inalta Curte 2013: RIL Admis

In sedinta din 14 octombrie 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul competent sa judece recursul in interesul legii, legal constituit in cauza, a solutionat un recurs in interesul legii, fiind pronuntata urmatoarea solutie:

Decizia nr.15 in dosarul nr.12/2013: Admite recursul in interesul legii formulat de Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, in consecinta stabileste ca:

1. Montarea la bancomat a dispozitivelor autonome de citire a benzii magnetice a cardului autentic si a codului PIN aferent acestuia (skimmere, mini videocamere sau dispozitive tip tastatura falsa) constituie infractiunea prevazuta de art. 46 alin. 2 din Legea nr. 161/2003.

2. Folosirea la bancomat a unui card bancar autentic, fara acordul titularului sau, in scopul efectuarii unor retrageri de numerar, constituie infractiunea de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos prin utilizarea unui instrument de plata electronica, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, prevazuta de art. 27 alin. 1 din Legea nr.365/2002, in concurs ideal cu infractiunea de acces, fara drept, la un sistem informatic comisa in scopul obtinerii de date informatice prin incalcarea masurilor de securitate, prevazuta de art. 42 alin. 1, 2 si 3 din Legea  nr.161 /2003.

3. Folosirea la bancomat a unui card bancar falsificat, pentru retrageri de numerar constituie infractiunea de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos prin utilizarea unui instrument de plata electronica, inclusiv a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, prevazuta de art. 27 alin. 1 din Legea nr.365/2002, in concurs ideal cu infractiunea de acces, fara drept, la un sistem informatic comisa in scopul obtinerii de date informatice prin incalcarea masurilor de securitate prevazuta de art. 42 alin. 1, 2 si 3 din Legea nr.161/2003 si cu infractiunea de falsificare a instrumentelor de plata electronica, prevazuta de art.24 alin.2 din Legea nr.365/2002.

Obligatorie, potrivit art.414 indice 5 alin.4 din Codul de procedura penala.

Pronuntata, in sedinta publica, azi 14 octombrie 2013.

Dupa redactarea considerentelor si semnarea deciziilor, acestea se vor publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 21 Octombrie 2013
Votati articolul "Inalta Curte 2013: RIL Admis":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

ARTICOLE SIMILARE

Mai multe articole despre Inalta Curte 2013
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI