Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis vineri Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a lui Marius Iacob in functia de procuror-sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie si a Cameliei Sutiman ca sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit unui comunicat al MJ transmis vineri AGERPRES, Robert Cazanciuc a transmis CSM si propunerea de numire a lui Ion Vasilache, general-maior, ca procuror-sef Sectia Parchetelor Militare.
Alte propuneri pentru numirea in functii de conducere la nivelul sectiilor din cadrul PICCJ transmise CSM de ministrul Justitiei se refera la Iuliana Nedelcu ca procuror-sef Sectia Judiciara, Antonia-Eleonora Constantin - procuror-sef sectie adjunct Sectia Judiciara, Simona Bradiceanu - procuror-sef Sectia de resurse umane si documentare.
Potrivit dispozitiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul-sef al DNA, adjunctii acestuia, procurorii-sefi de sectie ai acestor Parchete, precum si procurorul-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM, dintre procurorii care au o vechime minima de 10 ani in functia de judecator sau de procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data. AGERPRES
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: In cazul in care in prima saptamana a unei luni cu 160 de ore lucratoare, un angajat efectueaza 48 de ore, iar in a doua saptamana 32 de ore si in urmatoarele doua saptamani cate 40 de ore pe saptamana, la calculul salariului se va considera ca angajatul a efectuat 8 ore suplimentare si trebuie sa isi primeasca drepturile salariale pentru munca suplimentara sau o zi libera platita?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem o situatie cu o salariata care se regaseste in concediu medical cod 14 de peste un an de zile. Luna aceasta a acumulat 377 de zile calendaristice pe acelasi cod. Intrebarea mea este urmatoarea: la depasirea celor 365 de zile pentru a beneficia pana la un an si jumatate are nevoie de avizul medicului expert? Medicul sau oncolog a informat-o ca nu este nevoie de aviz pana la un an si jumatate insa din ce m-am documentat reiese ca ar fi nevoie dupa expirarea celor 365 de zile calendaristice.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Va rugam daca ne puteti ajuta cu un model de contract individual de munca si fisa postului aferenta pentru meseria de: electrician auto. As dorii, daca se poate, contractul individual de munca electrician auto sa cuprinda si: Criterii de evaluare a activitatii profesionale a salariatului - Dimensiunile evaluarii.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<