Avand in vedere ca a crescut salariul minim brut la 750 lei, pentru cei care aveau in acel moment contractul de munca suspendat (pentru concediu fara plata si crestere copil), cand si cum li se actualizeaza salariul (ei aveau 700 lei brut).
Raspuns:
Potrivit art. 49 alin. (6) din Codul muncii , republicat, in cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Asadar, in cazul suspendarii contractului individual de munca (CIM) se suspenda toate termenele care au legatura cu modificarea contractului individual de munca.
Totodata, aplicatia ReviSal nu permite operarea modificarilor asupra unui contract de munca care se gaseste in starea “suspendat”, astfel modificarea elementului salariu se va putea face doar dupa operarea incetarii suspendarii. Or operarea incetarii suspendarii poate fi realizata la revenirea salariatului la locul de munca din concediul pentru cresterea copilului sau din concediul fara plata.
Fata de aceste considerente apreciem ca pe durata suspendarii contractul individual de munca nu se poate modifica prin act aditional, aceasta modificare putand fi efectuata dupa incetarea suspendarii CIM cand salariatii isi reiua activitatea.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu domeniu de activitate in constructii acorda salariatiilor indemnizatie de mobilitate de 50 lei/zi, cand durata deplasarii este mai mare de 12 ore si santierul se afla la o distanta mai mare de 5 km. Indemnizatia este specificata in CIM si declarata lunar in D112 ca si venit neimpozabil deoarece se incadreaza in limitele specificate la art.76 alin 4,1 din Codul fiscal. In Revisal s-a inregistrat o suma fixa de 1000 lei, ceea ce nu este corect in cazul in care numarul zilelor in care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societate comerciala "A" din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<