Curtea Constitutionala a Romaniei a admis miercuri, cu unanimitate de voturi, doua sesizari formulate de USR cu privire la neconstitutionalitatea unor hotarari adoptate de Parlament.
Potrivit unui comunicat al CCR transmis Agerpres, o prima sesizare, formulata de grupul parlamentar al USR din Camera Deputatilor, a vizat o hotarare privind aprobarea componentei nominale si a conducerii Comitetului director al Grupului Roman al Uniunii Interparlamentare.
"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea de neconstitutionalitate si a constatat ca Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 72/2017 pentru modificarea anexei la Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 15/2017 privind aprobarea componentei nominale si a conducerii Comitetului director al Grupului Roman al Uniunii Interparlamentare este neconstitutionala", se precizeaza in comunicat.
Conform aceleiasi surse, CCR a admis si o a doua sesizare formulata de grupul parlamentar al USR din Camera Deputatilor, referitoare la neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 70/2017 pentru modificarea anexei la Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 10/2017 privind aprobarea componentei nominale si a conducerii Delegatiei permanente a Parlamentului Romaniei la Adunarea Parlamentara a Cooperarii Economice a Marii Negre.
Pe de alta parte, CCR a respins cu majoritate de voturi, ca neintemeiate, alte doua sesizari formulate de acelasi grup parlamentar. Una se referea la neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 73/2017 pentru numirea directorului general interimar al Societatii Romane de Televiziune, iar cealalta la neconstitutionalitatea Hotararii Parlamentului Romaniei nr. 71/2017 pentru modificarea anexei la Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 30/2017 privind constituirea grupurilor parlamentare de prietenie.
Proiecte Didactice pentru succesul la Titularizare sau Definitivat Educatori
Portal Codul Muncii
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Deciziile sunt definitive si general obligatorii si se vor comunica presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.
Sursa: Agerpres
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri