Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
E-JURIDIC.ROE-JURIDIC.RO » Legislatia judirica actualizata la zi 
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulamentul CCR s-a modificat: Presedintele Consiliului poate dispune ca opinia separata sa nu fie publicata

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a hotarat, joi, ca opiniile separate ale judecatorilor constitutionali sa nu mai fie publicate, daca acestea se transforma in critici la adresa forumului sau daca acestea au caracter "sententios, ostentativ sau provocator".

Agerpres informeaza ca potrivit deciziei publicata vineri seara in Monitorul Oficial, opinia separata sau concurenta opereaza cu repere doctrinare si jurisprudentiale, obiectivitate in concepte si notiuni stiintifice.

"Aprecierile cu caracter sententios, ostentativ, provocator sau cu tenta politica, precum si cele care duc la o asemenea finalitate sunt interzise", se mentioneaza in hotararea CCR.

Opiniile separate nu pot depasi punctul de vedere al judecatorului pentru a se transforma intr-o critica la adresa CCR:

"Opinia separata sau concurenta nu poate transgresa dincolo de punctul de vedere al judecatorului pentru a se transforma intr-o critica punctuala la adresa Curtii Constitutionale, neputandu-se constitui intr-un examen partinic sau intr-o critica fatisa la adresa acesteia".

De asemenea, CCR a mai stabilit ca opinia separata sau concurenta se preda presedintelui forumului, el putand solicita refacerea acesteia.

"Opinia separata sau concurenta se preda presedintelui Curtii Constitutionale odata cu decizia la care a fost redactata. Dupa discutarea deciziei, presedintele Curtii Constitutionale, in masura in care constata ca exista abateri de la regulile stabilite la articolul 1, solicitarea judecatorului respectiv, prin rezolutie, refacerea acesteia".

Totodata, in cazul in care judecatorul nu respecta prevederilor articolului 2, presedintele poate dispune ca opinia separata sa nu fie publicata.

"In cazul in care judecatorul Curtii Constitutionale nu se conformeaza solicitarii prevazute la articolul 2, presedintele Curtii Constitutionale, prin rezolutie, dispune ca opinia separata sau concurenta, dupa caz, sa nu se publice in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sau pe pagina de internet a Curtii Constitutionale si nici sa nu se ataseze la dosarul cauzei".

Conform Agerpres, decizia a venit, potrivit CCR, avand in vedere o serie de opinii separate sau concurente intocmite la deciziile CCR, cu referire speciala la opiniile concurente formulate la deciziile 304/2017 si 392/2017 (cu privire la Legea 90/2001 si abuzul in serviciu - n.r.), care aduc in discutie afectarea, chiar de catre unii judecatori ai Curtii Constitutionale, a caracterului general obligatoriu al deciziilor CCR.
 


Redactia E-juridic
de Redactia E-juridic

Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Data aparitiei: 26 Iunie 2017
Votati articolul "Regulamentul CCR s-a modificat: Presedintele Consiliului poate dispune ca opinia separata sa nu fie publicata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI