Comitetul Electoral Permanent a centralizat rezultatul alegerilor desfasurate in data de 18 iunie a.c. pentru ocuparea unui loc de membru al Consiliului Superior al Magistraturii – reprezentant al tribunalelor si a unui loc de membru al Consiliului Superior al Magistraturii – reprezentant al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Cele doua locuri urmeaza sa devina vacante la data de 12.10.2012, odata cu incetarea mandatului de membru CSM al doamnei judecator Ana Cristina Labus si al doamnei procuror Gratiana Petronela Isac.
Rezultatele numararii voturilor sunt:
Judecator Mona Lisa Neagoe - vicepresedinte - Tribunalul Bucuresti - 457 voturi
judecator Natalia Roman - presedintele Tribunalului Specializat Mures - 264 voturi
Judecator Anca Jeanina Nita - Tribunalul Constanta – 219 voturi
Judecator Florin Encescu - Tribunalul Gorj – 124 voturi
Judecator Andrei Florin Alexandru - Tribunalul Iasi – 100 voturi
Judecator Petre Dinescu - Tribunalul Valcea – 9 voturi
Procuror Gheorghe Muscalu – procuror sef - Sectia de Combaterea Terorismului - DIICOT - 271 voturi
Procuror Argentina Carmen Galca – procuror sef adjunct DNA – 114 voturi
Procuror Ramona Daniela Bulcu – PICCJ – 44 voturi
Mentionam ca, la Tribunalul Suceava, s-a dispus reluarea adunarii generale, in ziua de vineri, 22 iunie 2012, intrucat la data de 18 iunie 2012, nu s-a intrunit cvorumul prevazut de lege, in lista electorala fiind inscrisi 37 de judecatori.
In conformitate cu dispozitiile actelor normative care reglementeaza procedura de alegere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, urmeaza etapa solutionarii contestatiilor de catre Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu termen de finalizare 12 iulie a.c., urmand ca, cel tarziu la data de 10 septembrie a.c., lista cu rezultatele voturilor sa fie inaintata Biroului Permanent al Senatului Romaniei pentru validare.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Compania noastra a negociat cu un tert reduceri de abonamente la sala de sport/ piscina pentru angajatii sai si a incheiat cu tertul un protocol de colaborare. Valoarea discountului este in functie de nr de angajati care acceseaza serviciile sportive. Angajatii care doresc isi platesc singuri abonamentul, insa beneficiaza de reducerea negociata de angajator. Va rog sa-mi comunicati daca reducerea reprezinta un beneficu extrasalarial si care este tratamentul fiscal al acesteia.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca mama a nascut copilul in Germania si a beneficiat acolo de indemnizatie pentru cresterea copilului, iar dupa un an familia s-a mutat in Romania, mama poate beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului in Romania pana cand copilul implineste doi ani? Care este procedura de solicitare? Trebuie aduse adeverinte din Germania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<