Ministerul Justitiei organizeaza, in perioada 17 – 21 septembrie 2012, prima runda de consultari la nivelul platformelor de cooperare prevazute in Strategia nationala anticoruptie 2012 – 2015 (SNA 2012 – 2015).
Astfel, va adresam invitatia de a participa la reuniunea Platformei de cooperare a societatii civile, ce va avea loc la data de 17 septembrie 2012, orele 10.00, la sediul Ministerului Justitiei, Sala de Consiliu.
Pe agenda reuniunii se vor regasi si urmatoarele subiecte de discutie:
* Procedura si metodologia de monitorizare a SNA 2012 – 2015;
* Initierea procedurii de alegere a presedintelui Platformei societatii civile;
* Proiecte desfasurate de ONG-uri circumscrise masurilor din SNA;
* Temele de evaluare.
Pentru confirmarea participarii, am aprecia comunicarea datelor de contact ale reprezentantului dumneavoastra, pana la data de 13 septembrie 2012, la tel: 037.204.1060; fax: 037/204.1061, email stefaniaduta@just.ro si roxana.derihaci@just.ro.
Pentru informatii suplimentare, desemnam ca persoana de contact pe dl. Cornel-Virgiliu CALINESCU, seful Oficiului National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni, tel: 037.204.1060; fax: 037/204.1061, email cornel.calinescu@just.ro.
Uniunea Europeana reprezinta o entitate politica, sociala si economica compusa din 27 tari. Statele Membre au decis impreuna, pe parcursul unui proces de extindere ce a durat 50 de ani, sa construiasca o zona de stabilitate, democratie si dezvoltare durabila, mentinand diversitatea culturala, toleranta si libertatile individuale. Uniunea Europeana isi propune sa impartaseasca realizarile si valorile sale cu tarile finantate de Proiect si popoarele de dincolo de granitele ei.
Proiect metodologie de monitorizare SNA 2012-2015
Prin Hotararea Guvernului nr. 215 din 20 martie 2012 au fost aprobate Strategia nationala anticoruptie pe perioada 2012 – 2015 (SNA), Inventarul masurilor preventive anticoruptie si indicatorii de evaluare, precum si Planul national de actiune pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie 2012 – 2015.
Implementarea strategiei se va realiza sub autoritatea si in coordonarea ministrului justitiei, cu informarea periodica a Guvernului.
Obiectivele procesului de monitorizare sunt:
a) Identificarea progreselor inregistrate in implementarea SNA;
b) Identificarea si corectarea problemelor practice aparute in aplicarea politicilor si normelor anticoruptie;
c) Cresterea gradului de cunoastere, intelegere si implementare a masurilor de
prevenire a coruptiei, in sectorul public si privat. (
...)
Citeste
aici cuprinsul integral al Proiectului
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Am dori sa ne precizati carei categorii de varsta a copiilor angajatilor pot fi acordate sumele suportate de catre angajator pentru plasarea copiilor angajatilor proprii in unitati de educatie timpurie, potrivit legii, in limita stabilita de acesta, dar nu mai mult de 1.500 lei/luna pentru fiecare copil. In cazul sumelor platite direct de catre angajat, acestea se acorda de catre angajator, in limita aceluiasi plafon, pe baza documentelor justificative prezentate de angajat, mai precis daca le...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem o angajata de cetatenie ucraineana pentru care am dori sa stim daca se aplica aceleasi reguli cu privire la concediul de crestere copil? Ne-a anuntat ca isi doreste, insa nu stim care ar fi procedura, daca ar fi una diferita. Ca si documente de identificare are pasaport si un permis de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare, atat. Este angajata cu contract pe perioada determinata, pe care il prelungim din 6 in 6 luni fiindca asa e stabilit legal.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Avem nevoie urgent de un raspuns la urmatoarea speta. Avem un angajat cu norma partiala de 25 ore pe saptamana. Va rugam sa ne comunicati daca repartizarea timpului de lucru INEGAL se poate aplica si In cazul CIM cunorma partiale sau numai in cazul CIM cu norma intreaga. De asemenea va rog sa ne spuneti daca in cuprinsul actului aditional/cim este obligatoriu mentionarea intervalului zilnic intervalul de ore in care se va lucra zilnic reprezentat de cele 25 ore pe saptamana.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<