In urma criticilor aduse proiectului privind super-imunitatea avocatilor, reglementarile propuse merg la votul final in Camera Deputatilor, fara sa fi suferit vreo modificare. Va reamintim ca aceste modificari au fost solicitate de liberali in urma criticilor aduse acestui proiect atat de Guvern, cat si de DNA.
Saptamana aceasta Comisia Juridica a dat raport favorabil proiectului de lege care prevede ca avocatii sa fie informati imediat dupa ce se dispune interceptarea convorbirilor, iar documentele care vizeaza relatia lor cu clientii sa nu poate fi ridicate de catre procurori, aminteste News.ro.
Chiar daca initia fusese trimis din plenul Camerei la comisiile de specialitate, la cererea PNL, pentru a elimina prevederile care ofera avocatilor imunitate fata de unele actiuni ale procurorilor, informeaza Ziare.com, legea nu a fost deloc modificata in Comisia Juridica.
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
Culegere pentru invatarea limbii engleze - Fise de lucru practice Clasele 0-IV
Literatura romana Rezumatele textelor studiate in clasele IX-XII
Modele de texte pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a
Prin urmare, asa cum aminteste sursa, proiectul va rimisa plenului Camerei Deputatilor spre vot, acesta fiind for decizional.
De asemenea, retinem ca potrivit modificarilor aduse legii 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri, sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat si nici a "suporturilor de sunet, imagine si date" care apartin avocatilor, aminteste sursa de mai sus.
Redactia E-Juridic are un colectiv de 4 autori specializati din domeniul juridic cu toate ramificatiile sale. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de proiecte de legi, acte adoptate si noutati legislative. Va explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri