Newsletter Infojuridic Stiri, Noutati, Articole, Dezbateri
7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR

Citeste GRATUIT un Raport Special exclusiv "7 Modele de Contracte - actualizate conform GDPR"

Adauga mai jos adresa de email si vei primi raportul in Inbox

E-JURIDIC.RO cauta meniuMeniu
Consultanta in afaceri | Manager
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Baroul Bucuresti: Avocatii nu au nevoie de cursuri suplimentare pentru a presta activitati de mediere


La sedinta din data de 30.03.2011 din Palatul Justitiei, cu participarea reprezentantilor conducerii Curtii de Apel Bucuresti si a reprezentantilor mediatorilor din Romania, Decanul Baroului Bucuresti si-a reafirmat pozitia sa, in sensul ca avocatii, conform art.3 lit.f din Legea profesiei de avocat, au posibilitatea sa presteze activitati de mediere, nefiind necesara participarea lor la vreun curs de mediere.
 
De asemenea, Decanul Baroului Bucuresti a considerat ca este inutila incheierea unui protocol intre avocati si mediatori deoarece competentele lor profesionale sunt stabilite concret de legislatia in vigoare.
 
In aceeasi ratiune de idei, Decanul Baroului Bucuresti a apreciat ca publicarea Tabloului mediatorilor prin afisarea lui la fiecare instanta de judecata este practic imposibila, avand in vedere schimbarile permanente care pot surveni in continutul sau, precum si numarul mare de mediatori.
 
Nu poate exista vreo concurenta intre cele doua profesii in conditiile in care, in exercitarea competentelor lor profesionale, mediatorii si avocatii desfasoara activitatile prevazute expres de lege.
 
Discutiile vin intr-un context mai larg, in conditiile in care aparitia medierii si a mediatorilor a creat o serie de discutii vizavi de cine trebuie si cine ar trebui sa poata face acest lucru. Recent, deputatul PNL Alina Gorghiu este de parere ca Legea Medierii ar trebui modificata, astfel incat aceasta metoda alternativa de solutionare a conflictelor sa devina obligatorie in cazul anumitor litigii.
 
Procedura medierii a fost introdusa in Romania, pentru prima oara, in anul 2006, prin Legea 192/2006, ulterior modificata si completata prin Legea 370.


Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



Votati articolul "Baroul Bucuresti: Avocatii nu au nevoie de cursuri suplimentare pentru a presta activitati de mediere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Poate sunteti interesat si de:

©2024 RENTROP & STRATON
Toate drepturile rezervate.
SATI