CCR a judecat sesizarea premierului Ludovic Orban privind motiunea de cenzura initiata de PSD si a stabilit ca nu exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Executiv si Legislativ. Iata reactia sefului Guvernului.
In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulata de primul-ministru si a constatat ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern si Parlament, generat de modalitatea in care Parlamentul a inregistrat si prezentat Motiunea de cenzura nr.2MC/17 august 2020 - "Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mita generalizata. Belsug in buzunarele clientelei PNL, saracie in buzunarele romanilor".
Doi membri ai Curtii Constitutionale, fiind de acord ca nu exista conflict juridic de natura constitutionala, au apreciat ca cererea trebuia respinsa exclusiv ca inadmisibila.
Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica primului-ministru si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.
Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
Reactia lui Ludovic Orban
"N-a respins sesizarea (Guvernului - n.r.), a considerat ca nu este conflict, ca sa nu se pronunte pe fond - hai sa nu ne facem ca nu intelegem", a aratat Orban, la sediul PNL.
El a adaugat ca doreste sa vada mai intai o comunicare oficiala.
"Intai vreau sa vad o comunicare oficiala. Din informatiile care au razbatut de la CCR, ei considera ca nu exista conflict juridic, adica nu s-au pronuntat pe fond. Asta este de fapt decizia Curtii. Nu este o decizie nici in favoarea, nici in defavoarea PNL sau a Guvernului, este o decizie in care ei au considerat ca nu e conflict, ca sa nu se pronunte pe fond", a precizat premierul.
Motiunea de cenzura in cauza nu a intrunit numarul necesar de voturi in sedinta reunita a Parlamentului.
Florin Amariei scrie pentru E-Juridic.ro din anul 2018, explicand noutatile legislative si prezentand cele mai relevente stiri din domeniu. Si-a inceput activitatea la 9AM.ro, a continuat la legestart.ro si a acoperit dintotdeauna cele mai relevante subiecte din domeniile politica, social si justitie. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna domeniile legislativ, justitie si politico-social, cu accent pe explicarea detaliata a ce este important de retinut, cum ne afecteaza aceste informatii si de ce este bine sa aplicam legea in forma ei la zi.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Societate cu profil IT doreste sa angajeze student cu contract de internship. Cate ore poate lucra maxim fiind student care nu poate veni zilnic fiind examene si cursuri. Forma de contract este CIM ? sau nu? Care este salariul brut minim si ce impozite suporta firma. Care este perioada maxima de contract.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: In cazul salariatilor detasati transnational, cheltuielile generate de detasare sunt dispuse astfel: 1. Transportul - este achitat direct de angajator prin achizitia biletelor de calatorie prin plata directa din contul angajatorului; 2. Cazarea - este asigurata prin inchirierea directa de catre angajator a unor locuinte, si plata directa din contul angajatorului a costului cu chiria; 3. Masa - este asigurata de beneficiarul serviciilor prin acordarea la cantina acestuia. In acest caz, cum...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma de IT din Romania doreste sa trimita doi salariati pentru cate 3 zile, o data la 3 luni, unul in UK si unul in Germania pentru o intalnire de afaceri cu colegi dintr-o intreprindere care apartine grupului de intreprinderi la nivel global. Salariatii nu vor desfasura activitate pentru compania in care se deplaseaza, nu va exista un raport de munca intre salariati si compania in care se deplaseaza, iar rezultatele si informatiile acumulate in urma intalnirii vor fi aplicate ulterior pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<